Vraag 3: Herkenning

op 20 april 2022 door

We zijn weer een paar dagen verder. Tijd voor een nieuwe vraag, waarbij we verder doorgaan op de zoektochten van de personages.

Zoals we uitgebreid in de vorige vraag hebben besproken, zoekt Joseph naar warmte, liefde, geborgenheid, maar ook duidelijkheid. Mevrouw F, Syd en Adonis hebben ook grote verliezen geleden en zoeken, op hun eigen manier, hetzelfde. Eigenlijk is er geen personage dat niet druk is met een zoektocht.

Dit is misschien een iets persoonlijker vraag, maar ik hoop dat iedereen zich vrij genoeg voelt om te gaan vertellen. Vind je dat toch niet fijn, laat het dan gerust weten. Subvraag C kan sowieso door iedereen worden beantwoord.

3a. In welk van de personages herken jij het meest van jezelf? Wat is het dat je van jezelf herkent in dit personage?

3b. Misschien ben je in je leven zelf ook weleens opzoek geweest naar iets. En dan bedoel ik niet die keer dat je je sleutels kwijt was ;-) Vond je herkenning bij een van de zoektochten in het verhaal? Wat was je gevoel hierbij?

3c. Denk je dat kinderen in de leeftijd 10-12, waarvoor dit boek is geschreven, deze persoonlijke zoektochten ook zouden herkennen, begrijpen en er steun in kunnen vinden? Waarom wel of waarom niet?

Let op: Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking. Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een nieuwe opmerking’.Reacties op: Vraag 3: Herkenning

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Phil Earle

Phil Earle

Phil Earle (1974) kreeg voor zijn debuutroman Billy lovende recensies in de Enge...

Gesponsorde boeken