Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: Wetenschap en techniek

op 17 juni 2020 door

Spoilers vanaf nu toegestaan!

Vraag 3

Wetenschap en techniek in boeken in het algemeen en in De moedercode in het bijzonder 

De Moedercode geeft alle aanleiding om eens een discussie over het gebruik van wetenschappelijke en technische taal en eventueel ook de aanwezigheid van veel wetenschappelijke en technische informatie in (SF-)romans te voeren. Want zoveel science heeft wetenschapster Carole Stivers wel in haar fiction gestopt.  En uit eerdere reacties bij de vorige vragen en in het leesclubcafé blijkt dat het bij dit boek de gemoederen inderdaad bezighoudt.

A. Wat vind je normaal gesproken van 'technobabble', wetenschappelijk taalgebruik en/of wetenschappelijke informatie in boeken of films? Vind je dat interessant, gaat het langs je heen of schrikt het je af?

B. Wat vind je van de wetenschappelijke en technische gedeelte sen de manier waarop die worden beschreven in De Moedercode? (Kon je het goed volgen? Vond je het binnen het verhaal passen? Vond je het interessant om te lezen?)   



Reacties op: Vraag 3: Wetenschap en techniek

Meer informatie