Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 21 oktober 2016 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken zijn er discussievragen gemaakt. We gaan onderstaande vragen één voor één op aparte discussiepagina's samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinatoren het tempo aangeven door de pagina's hieronder, via een bericht met een link naar de pagina waar de vraag staat, beschikbaar te stellen.

Hieronder zie je de set van leesclubvragen waaruit geput zal gaan worden. Beantwoord deze vragen nog niet, want dat gaan we vanaf 3 december doen. 

LEESCLUBVRAGEN
1. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je (van deze auteur) gewend bent?

2. Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief).  

3. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4. Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal?

5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?

6. Wat vind je van de verhouding tussen Klaus en zijn vader? Is de interpretatie van Klaus van die verhouding correct, denk je? Waarom, denk je dat?

7. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek? Zijn die uitgekomen, zo nee of zo ja, waardoor kwam dat?

Nadat alle discussievragen beantwoord zijn is de volgende stap: 

Schrijf een recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek. Plaats vervolgens een quote uit die recensie plus je sterrenwaardering op de Eindoordeelpagina.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout is een Nederlandse jeugdboekenschrijver. Al vroeg begon hij met...