Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stel een vraag aan Rindert Kromhout

op 21 oktober 2016 door

449c75360de67815dac45817d0933ba4.jpgRindert Kromhout is een Nederlandse jeugdboekenschrijver. Al vroeg begon hij met het schrijven van verhalen, waarvan het eerste in 1978 in de Donald Duck gepubliceerd werd. Zijn eerste kinderboeken verschenen in 1980 en twee jaar later mocht hij zichzelf beroepsschrijver noemen. Kort daarna begon Kromhout ook kinderboeken te recenseren voor De Volkskrant, de besprekingen werden later gebundeld in het boek Grauwe Griffel tot Gouden Gniffel (1989). Inmiddels bestaat het oeuvre van Rindert Kromhout uit meer dan honderd boeken en prentenboeken. In 2010 schreef hij het succesvolle Soldaten huilen niet, een grote historische jeugdroman waarmee hij in 2011 de Thea Beckmanprijs won. Zijn boeken zijn in zestien talen vertaald en hij won meerdere literaire prijzen in binnen- en buitenland.

Stel je vraag!

Heb jij een interessante, leuke, gekke vraag, laat die dan onder dit artikel achter. Rindert zal de vragen toegestuurd krijgen en de antwoorden komen hier weer te staan.



Reacties op: Stel een vraag aan Rindert Kromhout

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout

Rindert Kromhout is een Nederlandse jeugdboekenschrijver. Al vroeg begon hij met...