Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Goede dochter - thriller of niet?

op 13 juni 2017 door

Aan de leesclub ‘Goede Dochter’ van Karin Slaughter namen 19 enthousiaste lezers deel, waarvan 4 met een eigen exemplaar. De meesten waren al fervente Slaughter-fans. Voor anderen was het een eerste kennismaking met deze auteur. Naatje noemde zichzelf zelfs een Slaughter-maagd.

Hoofdthema

Hierop kwamen uiteenlopende reacties. Verwerking van een trauma en familiebanden voerden hier wel de boventoon. Voor Tilak was rouwverwerking het hoofdthema. Silvia van Elzelingen voegde hier nog liefde en vertrouwen aan toe. Voor Marianne Schön ging het vooral over het waardeloze rechtssysteem.

Schrijfstijl, opbouw en spanning

Ook hier weer uiteenlopende reacties.

Bij de meesten vielen, in negatieve zin, de lange hoofdstukken op wat het lezen bemoeilijkte. Stefanie vond dit integendeel helemaal niet storend, net als Ina den Bakker.

Eveline vond het boek meer juridisch dan ze van Slaughter gewend was, maar de beeldende beschrijvingen herkende ze wel.

Gerrie van den Berg, Yvie en Elly van der Meer vonden het verhaal traag op gang komen. Anna echter werd van bij het begin het verhaal ingetrokken.

Niet enkel de lange hoofdstukken, maar ook de vele flash-backs werden door meerdere lezers als onaangenaam ervaren. Yvie vond het zowel de top als de flop van het verhaal. Katy Hurkmans vond dit dan weer erg verhelderend en verdiepend net als Linda die hierdoor meer inzicht kreeg in de psyche van de personages.

Jeannie Bertens was lovend over de opbouw: ‘de auteur pelt het oorspronkelijke verhaal af’.

Masc, een Slaughter-fan van het eerste uur, miste de spanning en de vaart waardoor het verhaal minder goed verteerbaar was.

Werden de verwachtingen ingelost?

Silvia van Elzelingen was teleurgesteld.

Omdat Goede Dochter geen typische Slaughter is, was het voor Ann Busquart niet wat ze ervan had verwacht, maar toch verraste het haar in positieve zin.

Naatje echter had niet echt verwachtingen, maar het smaakte zeker naar meer.

Een aanrader?

Gerrie van den Berg zou dit boek aanraden aan iemand die niet van thrillers houdt.

Stefanie zou deze standalone eerder aan mannen aanraden, terwijl ze de Sarah Linton-reeks meer voor vrouwen vindt, wat volmondig werd beaamd door Stefanie. Eveline vergeleek Goede Dochter met de boeken van John Grisham.

Yvie vond het geen aanrader, waarbij ze de uitdrukking ‘mislukte psycho-thriller’ gebruikte: voor een legal thriller te weinig over de rechtszaak, voor een gewone thriller te weinig spanning.

Eindoordeel

Ondanks enkele negatieve punten, werd Goede Dochter over het algemeen goed onthaald, wat resulteerde in een mooi gemiddelde van 4 sterren. 



Reacties op: Goede dochter - thriller of niet?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Karin Slaughter

Karin Slaughter

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf b...