Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 22 maart 2017 door

Update 1 mei : De laatste van de tien discussievragen staat online en het loopt super! Even meegeven nog dat de leesclub op 10 mei afgesloten wordt. Mag ik vragen dat iedereen werk begint te maken van zijn recensie en zich meldt in de rubriek 'eindoordeel'? Op dit moment staan 7 van de 17 recensies online, dus we zijn goed op weg, dankjulliewel! 

Update 17 april : Vraag 3 staat klaar, dit is de eerste van de inhoudelijke vragen. Vanaf nu volgt om de andere dag een nieuwe vraag. De meesten lijken het boek uit te hebben, dus we kunnen van start! Kom zeker een paar keer per week langs, zo krijgen we een mooie discussie met veel interactie. 

Update 8 april : Alle discussievragen staan nu klaar. De helft van de standaardvragen is gesneuveld en vervangen door vragen die beter bij het boek passen of specifiek op de inhoud ervan ingaan. Kan handig zijn om ze even door te nemen, zodat je tijdens het lezen weet waarop je moet letten. Vragen 1 en 2 graag beantwoorden vooraleer je begint te lezen, vragen 3 t.e.m. 10 worden een per een gelanceerd vanaf 17 april. 

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? 

2. Wat verwacht je van dit boek? Doet de korte inhoud je aan andere boeken denken? Indien ja, welke en waarom?

3. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Laat ook even weten of je het debuut van Jeroen Windmeijer gelezen hebt. 

4. Het verhaal zit vol bijbelgeschiedenis, vond je die goed te behappen? En wat met de discutabele rol van Paulus? 

5. Wat vind je van het geheime genootschap? De leden ervan willen de mensen het 'echte verhaal' laten zien, maar kwamen hun beweegredenen en doelstellingen genoeg uit de verf? 

6. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal? Alternatieve titels zijn zeer welkom! 

7. Wie zijn voor jou de belangrijkste personages? Wie spreekt je het meeste aan en waarom?

8. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning, emotie en diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en vertelperspectief.

9. Je hebt Het Pauluslabyrint nu uit. Typeer het boek in drie woorden (zonder verdere uitleg). 

10. Kijk even terug naar je antwoord op vraag 2 en vertel of je verwachtingen van een paar weken geleden uitgekomen zijn. Waarom wel/niet? 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...