Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4: Wereldopbouw

op 30 augustus 2022 door

4. Wat vind je van de ‘wereldopbouw’ van Het rupsenhuis? (Het wereldopbouw- of constructie-universum is het proces van het ontwikkelen van een denkbeeldige wereld, soms geassocieerd met een heel fictief universum - Worldbuilding) Deze term wordt gebruikt bij scifi en fantasyboeken, maar ik vind het hier ook wel van toepassing omdat een wereld uit de geschiedenis ook een soort scifi wereld is. 

4a. Hoe vind je de verhouding tussen het ‘tonen’ van de wereld en uitleggen hoe de samenleving toen in elkaar zat? (Uitleg

4b. Wat vind je van het gebruik van Friese en Jiddische termen in het boek? En het gebruik van een verklarende woordenlijst achterin het boek? 

4c. Zou jij ooit een boek of verhaal kunnen schrijven waarbij je een hele wereld moet bedenken en beschrijven die niet de onze is?

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 4: Wereldopbouw

Meer informatie