Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 7: Jael en de boot naar Amsterdam

op 05 september 2022 door

We stevenen rustig af op het einde van de leesclub en zijn alweer bij vraag 7!

 7. We zijn aanbeland bij één van de spannendste gedeeltes van het boek: Jael heeft besloten om verkleed als man te proberen op de boot naar Amsterdam te geraken. Het lukt haar om Leib ervan te overtuigen naar Harlingen af te reizen voor het paasfeest, ze regelt tassen voor onder haar rok en snijdt haar haar af. Helaas mislukt haar plan en wordt ze van boord gezet. De Joodse familie waar ze logeerden staan aan Leibs kant en de vrouwen wijken vervolgens geen seconde meer van haar zijde. Hoe heb jij dit deel van het boek ervaren?

7a. Wat vind je van de actie van Jael? En van de reactie van Leib?

7b. Wat vind je van de reactie van Saartje, haar schoonzus en bobbe?

7c. Jael heeft eerder geprobeerd om op de boot te komen, twee dagen nadat ze is aangekomen. Een echte puzzel: ze heeft betaald bij een andere schipper en ze mag als vrouw alleen niet reizen. Je verkleden als man is dus een goed bedachte oplossing. Wat zou je nog meer kunnen bedenken om toch in Amsterdam te komen?

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 7: Jael en de boot naar Amsterdam

Meer informatie