Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2. Statement en autobiografie?

op 18 april 2018 door

2a. Schrijvers denken vaak diep na over de eerste zin/het begin van hun boek.  Vaak wordt de lezer dan meteen het verhaal in getrokken. Als je nu naar de openingszin van het boek kijkt staat daar onder meer in ‘Je moet de pijn voelen, dan weet je dat je nog leeft’ en ‘De lijnen op het bierglas liepen uit. Chinese karakters zo leken het.’ Dat is wel een statement volgens mij. Je komt dit gevoel uit de eerste zin door het hele boek tegen. Ben je het daarmee eens? Kun je je antwoord toelichten?

2.b. Diepgravertje. In deze leesclub voeg ik wat diepgravertjes toe. Dat zijn vragen waar je iets meer moeite voor moet doen. Deze vragen zijn facultatief. Het eerste diepgravertje gaat over de auteur. Kun je autobiografische elementen in ‘Jaren van de tijger’ vinden? Je kunt eens wat onderzoek op bijvoorbeeld de website van de auteur of misschien op Hebban.Reacties op: Vraag 2. Statement en autobiografie?

Meer informatie