Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3. De personages

op 21 april 2018 door

3.a. Personages. In een roman is er altijd een ontwikkeling van de hoofdpersoon, de belangrijkste personages te zien. Is dat hier ook het geval? Kun je dat aangeven voor Patrick of voor het personage dat je het meest aanspreekt? Steve is de panter, Ines de kraanvogel en Patrick de tijger. (blz. 68). Klopt dat met hun persoonlijkheid, identiteit?

3.b. Diepgravertje (facultatief). Als een personage zich ontwikkelt noemen we dat een round charachter. Personages die zich nauwelijks ontwikkelen noemen we flat character. Is Femke een flat character?

3.c. Extra diep Diepgravertje voor de echte liefhebber. Steve, Patrick en Ines zijn enerzijds drie personages, maar anderzijds heb ik het gevoel dat ze eigenlijk één persoon zijn, een (heilige?) drie-eenheid? Wat denken jullie? Enig idee waarom Steve zo gehecht is aan Ierland. Ik associeer drie-eenheid met het geloof, Ierland en katholicisme. Een hersenspinsel of een kern van waarheid?



Reacties op: Vraag 3. De personages

Meer informatie