Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leegland van Marjan Brouwers

op 05 november 2020 door

Marjan Brouwers schrijft voor haar werk interviews, columns, brochures en allerlei andere teksten. Ze publiceerde ook al boeken in samenwerking, maar Leegland is de eerste roman waar alleen haar naam op staat. 

Schrijven heeft Brouwers altijd al gedaan, haar eerste verhaal heette Kees heeft een kans en stond achterop een rekenblaadje van de basisschool. Leegland schreef ze de laatste jaren tussen de bedrijven door. Een dystopisch boek met actuele thema's, zoals een virusuitbraak en een klimaatoorlog. Dat alles leidt tot de Republiek Nieuw-Nederland.

Leegland

De coronacrisis was nog maar het begin. Daarna volgden een nog erger virus en een klimaatoorlog. Van het land dat ooit Nederland was, zijn nog enkele gebieden over. Zo woont er een elite in de Enclave Amersfoort- aan-Zee. Als je je daar niet aan de regels houdt, word je verbannen naar Fort Zwolle. Dan zijn er ook nog de rebellen uit Amsterdam, de angst van elk konvooi. Maar in het lege land boven Zwolle gloort de hoop op een ander leven.

Dit verhaal volgt de ontsnapping van een veroordeelde soldate die samen met de in een laboratorium ontworpen zoon van een doorgedraaide arts de vrijheid zoekt. Blijven ze de achtervolgers voor? Lukt het hen om Leegland te bereiken?

Je begint met de beste bedoelingen aan iets, maar als het ontspoort kun je moeilijk terug. Uiteindelijk draait het in deze roman om de vraag: wie kun je vertrouwen en wie niet?

Leesfragment

Ben je benieuwd naar de schrijfstijl van Marjan Brouwers en het verhaal dat Leegland vertelt? In dit fragment lees je alvast een aantal pagina's, waarmee je kunt bepalen of dit een boek is voor jou. Als het bevalt kun je je direct inschrijven voor de leesclub!

Lees de eerste 4 hoofdstukken



Reacties op: Leegland van Marjan Brouwers

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marjan Brouwers

Marjan Brouwers

Mijn naam is Marjan, ik schrijf, woon en werk in de stad Groningen. Na mijn stud...