Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4: Opbouw en tijdsbeeld

op 22 mei 2023 door

Lysbeth is opgebouwd in hoofdstukken, voorzien van een jaartal. Achterin een epiloog, nawoord, een woordenlijst, afbeeldingen en bronnenoverzicht.

4.A  Het verhaal begint in 1617 en springt daarna heen en weer in de tijd. Vindt je dat een logische keuze of heb je dit juist als storend ervaren? Graag met toelichting. 

4.B  De woordenlijst geeft betekenis aan zeventiende-eeuwse woorden en begrippen. Welk woord zou je daar uit willen lichten en waarom? (Dat kan een woord zijn dat je nog niet kende, een bijzondere betekenis voor jou heeft of gewoon grappig is.)

4.C  Hebben de afbeeldingen toegevoegde waarde voor het verhaal? Of zou je ze ook kunnen missen? Graag met toelichting.

4.D  Het boek sluit af met een epiloog en een nawoord. Hoe heb je die hoofdstukken ervaren? Zijn ze van belang voor het verhaal en het boek? Graag met toelichting.


Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 4: Opbouw en tijdsbeeld

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marlies Medema

Marlies Medema

Marlies Medema is journalist en auteur. Begin 2021 verscheen bij uitgeverij Moz...