Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 08 mei 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

COVER EN TITEL
1. Wat vind je van de cover en de titel van het boek? Passen deze bij de inhoud van het verhaal? En wat vindt je van de cover van de Engelstalige versie  

PERSONAGES - ADAM
2. Androïde Adam is een belangrijk personage. Wat vind je van de uitwerking van zijn personage en de geloofwaardigheid daarvan?   

PERSONAGES - CHARLIE EN MIRANDA
3. Hoe ontwikkelen personages Charlie en Miranda en hun relatie zich?  

SCHRIJFSTIJL
4. Wat vind je van de schrijfstijl? Voor degenen die eerder iets van McEwan hebben gelezen; herken je zijn stijl uit zijn eerdere werk?    

TIJD EN PLAATS
5. McEwan kiest ervoor om het verhaal af te laten spelen in 1982 te Londen. Wat vind je van die keuze? Is het belangrijk voor het verhaal of had het zich ook in een andere tijd of op een andere plek kunnen afspelen?   

PLOT
6. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Hoe ontwikkelt de plot zich?

MIX FICTIE EN NON-FICTIE
7. Het verhaal is een mix van fictie en non-fictie. Wat vind je van de uitwerking hiervan? Hoe geloofwaardig is de wereld die McEwan schetst?   

THEMA'S EN BOODSCHAP
8. Welke thema’s komen aan bod en hoe zijn die uitgewerkt door de auteur? Heb je een boodschap uit het verhaal kunnen halen en zo ja, welke?       

OPVALLENDHEDEN
9. Wat is je het meest opgevallen of bijgebleven? Dit kan van alles zijn; een citaat, een scene, een bepaald aspect van het verhaal of iets heel anders.    

VERWACHTINGEN
10. Welke verwachtingen had je vooraf en zijn die uitgekomen? Hoe komt dat, denk je?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd