Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Menthol'

op 08 september 2016 door

Het is de droom van iedere schrijver en uitgever: je boek aangeprezen zien worden door het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Het overkwam Frank Krake, schrijver én uitgever van Menthol, een waargebeurd verhaal over de eerste donkere man in Hengelo (halverwege de jaren twintig van de vorige eeuw), die trouwde met een blanke welgestelde mannequin, en Nederland leerde tandenpoetsen. Krake is hét voorbeeld van een succesvolle selfpubber. Het boek stond maar liefst twaalf weken in de Bestseller 60 en is nu een van de kanshebbers voor een Hebban Award in de categorie Beste Non-Fictie. Tijd voor een Hebban Leesclub!

Menthol is in meerdere opzichten een bijzonder boek’, vertelt Hebban-recensente Doortje Mosch. ‘Allereerst vanwege de hoofdpersoon. Joseph, die zichzelf met zijn geïmporteerde hoofdpijnpoeders, tandpasta en keelpastilles op markten in heel Nederland op de kaart weet te zetten. Hij doet dit met zoveel overtuiging en charisma, dat mensen die nota bene nog nooit van tandenpoetsen hebben gehoord zijn producten onmiddellijk kopen.

Met zijn stralende glimlach is hij zelf de beste reclame voor zijn Babajaba tandpasta die hij aanprijst als “het natuurgeheim van het zwarte ras”.

Maar boven alles is Menthol een prachtig liefdesverhaal. Over twee mensen die zoveel van elkaar houden, dat zij moeilijke beslissingen nemen om elkaar te beschermen, en zich hierbij niets van de buitenwereld aantrekken. Hiermee vormen zij ook vandaag de dag, waarin vooroordelen en discriminatie helaas nog steeds voorkomen, een inspiratie.’

Lees fragmenten uit Menthol



Reacties op: Over 'Menthol'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...