Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn toekomst is Roos van Hinke van Abbema

op 26 mei 2023 door

Over het boek

Mijn toekomst is Roos

Hinke van Abbema
Uitgeverij KokBoekencentrum

Peter snapt lange tijd niet wat er met hem aan de hand is en waarom hij zo in de war raakt als hij op school bij de jongens wordt ingedeeld. Op een dag ontdekt hij hoe dat komt: hij is transgender. Zijn beste vriend Lucas accepteert het direct en komt met een nieuwe naam: Roos.

Na de zomervakantie begint Roos op de middelbare school als meisje, maar dat wordt niet door iedereen geaccepteerd. Gelukkig staat Lucas naast haar bij elke stap die gezet moet worden in de transitie. Roos en Lucas groeien steeds dichter naar elkaar toe, maar Lucas heeft zelf ook zijn eigen problemen en moet dealen met zijn verleden. Op een kwade dag gaat het helemaal mis. Is de toekomst van Roos samen met Lucas?

Leesfragment

In deze indrukwekkende Young Adult-roman over in transitie gaan om jezelf te worden, volgen we het verhaal van Peter naar Roos. Hieronder vind je alvast een sneak preview van Mijn toekomst is Roos. Spreekt het fragment je aan en wil jij graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Hinke van Abbema (1983) is schrijver, spreker en theoloog. Ze gaat voor in verschillende (roze) kerkdiensten, geeft seminars, workshops en boekpresentaties voor tieners, jongeren en volwassenen. Voor haar is elkaar ontmoeten en echt en relevant contact hebben belangrijk. Ze is dan ook zeer actief binnen de LHBTIQ+- en jongerengemeenschap.

Ze debuteerde als auteur met Door jou ben ik mij, een Young Adult-roman over de worsteling en schoonheid van een achttienjarige jongen die homo en christen is. Het boek kwam op de shortlist van de Jonge Jury. Een jaar later verscheen haar tweede boek, Ik geloof in jou, over een islamitisch meisje dat bevriend raakt met een christelijk meisje.

Ook dit derde boek is erg belangrijk voor haar, vertelt ze op Facebook. 'Roos is een ontzettend mooi persoon, maar helaas vindt niet iedereen dat. Veel mensen hebben een mening over wie ze is en wie ze wel of niet zou mogen zijn. Zonder dat ze haar kennen. Ze wordt tot een onderwerp van discussies gemaakt, zonder dat mensen echt in haar zelf geïnteresseerd zijn,' schrijft Van Abbema.

'Dit boek maakt het mogelijk haar zelf te leren kennen. Zoals ze echt is. Hopelijk helpt dat om met mensen als Roos te praten, in plaats van over ze.'

Ook vooruitlezers spreken vol lof over de Young Adultroman. 'Hinke van Abbema, die dit boek overduidelijk met veel zorg en leifde heeft geschreven, neemt je moeiteloos mee in de binnenwereld van Roos en Lucas. En hoewel elke transitie anders is, vermoed ik dat iedereen die direct of indirect zo'n zoektocht meemaakt zich in dit boek zal herkennen,' laat actrice Tanja Jess weten.

'Het heeft me geraakt. Wat zou de wereld mooi zijn als iedere transpersoon een "Lucas" had.'



Reacties op: Mijn toekomst is Roos van Hinke van Abbema

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hinke van Abbema

Hinke van Abbema

Hinke van Abbema is theoloog en auteur van Young Adult-romans. Eerder versc...