Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 09 september 2021 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. Elke vraag krijgt een eigen artikel.

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

LEESCLUBVRAGEN

1a. Wat vind je van de omslag? Spreekt deze je aan? Waarom wel of waarom niet?

1b. Wat vind je van de titel? Past de titel bij de inhoud van het boek?

1c. Zou je dit boek op basis van de omslag en de titel (dus zonder de naam van de schrijver) oppakken in de boekhandel om de achterflap te lezen?  Zo ja, waarom? Of waarom niet?

2a. Wanneer jij het karakter van Louis zou mogen beschrijven, hoe zou je dat dan doen? 

2b. Vond je dat er in het verhaal een ontwikkeling was te zien/voelen in het karakter van Louis? Of was er sprake van weinig ontwikkeling?

3a. Welke van de overige personages sprak je het meeste aan en waarom?

3b. Vond je alle personages even geloofwaardig? Waarom wel of waarom niet? 

4a. Hoe zou je de schrijfstijl van 'Mist' omschrijven? (Denk bv aan beeldend, bondig, helder, eigentijds, nuchter, wollig of iets heel anders)

4b. Wat vind je van deze schrijfstijl?

5a. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?

5b. Kwam de plot voor jou als een verrassing?

5c. Nadat duidelijk is geworden wat er in het verleden is gebeurd, wie de moord heeft gepleegd, volgt er nog een epiloog. Voegt de epiloog nog iets toe aan het verhaal? Waarom wel of waarom niet?

6a. Welk thema vond jij zelf het hoofdthema van Mist?

6b. Vond je dat thema goed uitgewerkt? Waarom wel of waarom niet?

6c. Welke andere thema's zater er nog in dit boek?

7. Welke elementen gebruikt de schrijver om het verhaal wat spanning mee tegeven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen, flashbacks, flashforwards en het vertelperspectief.

8: Als jij dit boek in een paar zinnen zou moeten aanraden óf afraden (eigenlijk niet de bedoeling van reclame, maar het past prima in het kader van deze leesclub), hoe zouden die dan luiden?

9a. Welke verwachtingen had je vooraf en waar kwamen die verwachtingen vandaan?

9b. In hoeverre zijn de verwachtingen die je had wel of niet uitgekomen?

10. Welke vraag over dit boek of naar aanleiding van dit boek heb je gemist en zou je nog aan de andere meelezers willen stellen?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Eric Corton

Eric Corton

Eric Corton (1969) is een artistieke duizendpoot. Zijn carrière begon op de Tone...