Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7/ Doelgroep

op 04 mei 2024 door

Bij vraag 2 (taalgebruik, verhaalopbouw, …) gaven een aantal lezers aan dat ze bepaalde dingen best moeilijk vonden voor de doelgroep (10- tot 12-jarigen) en werden er ook dingen aangehaald die dan weer perfect passend waren voor die jeugdige lezers. 

Ik heb getwijfeld of ik voor de zevende discussiepagina onderstaande vraag zou behouden, aangezien er dus al wat gezegd werd in dit verband. Maar natuurlijk is er veel meer dan alleen het taalgebruik dat bepaalt of een boek al dan niet geschikt is voor een jonge doelgroep. Aangezien er zelden een jeugdboek besproken wordt in een Hebban-leesclub, is dit een mooi moment om een en ander te verzamelen, dus denk breed. 

7a/ Welke elementen vond jij ietwat moeilijk of ronduit ongeschikt voor de doelgroep? Voorbeelden zijn welkom. Heb je suggesties voor het geval het boek herwerkt zou worden?

7b/ Welke elementen vond jij erg goed gevonden en passend voor lezers vanaf 10 jaar? Voorbeelden zijn welkom.

Een aantal leesclubdeelnemers lazen het boek samen met de kinderen (of hebben het in elk geval samen al bekeken), verwerk gerust hun reacties in je antwoorden. 



Reacties op: 7/ Doelgroep

Meer informatie

Gerelateerd