Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: De weg kwijt?

op 07 december 2020 door

Het boek biedt vele uitdagingen, één daarvan is de manier waarop Susanna Clarke haar verhaal vertelt. De opbouw van het verhaal, de manier waarop informatie in mondjesmaat wordt verstrekt door de auteur, en nog vele andere zaken die je vast kan bedenken. Laten we met zijn allen even focussen op de structuur van het verhaal!

Vraag 3: 

a. Noem één positief effect van de manier waarop Susanna Clarke het verhaal vertelt.

b. Het negatieve effect ga ik niet vragen, want ik veronderstel dat dat voor veel lezers hetzelfde zal zijn: Het feit dat het moeilijk is om in het verhaal te komen. Dat je, zoals de titel van deze vraag ook luidt, de weg kwijt bent. Ik vraag liever naar wat dat met je doet als lezer. Hoe heb jij het ervaren dat het begin zo wennen was? Dat het zoeken was naar houvast?

c. Een element van de opbouw is de naamgeving van de hoofdstukken. Vond je dat leuk? 

d. Als jij de afgelopen drie jaar uit je leven een naam mocht geven, welke zouden dat dan worden. Dus bij dit deel van de vraag wil ik van elke deelnemer drie verschillende namen zien in het antwoord.



Reacties op: Vraag 3: De weg kwijt?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Susanna Clarke

Susanna Clarke

Susanna Clarke (1959) is de schrijver van Jonathan Strange & Mr. Norrell (20...