Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hier is AI

op 20 april 2019 door

Zonder dat we het weten, zijn algoritmes (AI) al actief op allerlei gebieden in ons leven. Ze beïnvloeden onze beslissingen, of die van bedrijven of overheden, ze maken kunst (na) en misschien nog wel meer. Kijk deze week eens goed om je heen, zoek eens op internet of in kranten en tijdschriften naar een toepassing van AI waarvan je vermoedt dat de overige leesclubleden van niets weten. 

Bovenstaande (itunes)hit is bijvoorbeeld gebaseerd op gegevens verkregen met Big Data. Kunstmatige intelligentie doorzocht miljoenen gesprekken, krantentitels en lezingen op basis van het hoofdthema van het nummer: liefdesverdriet. Algoritmes, geprogrammeerd om automatisch te leren en muziek te creëren, stelden vervolgens verschillende muzikale elementen voor, die de makers van allerlei ideeën voorzagen vwb de muziek. En het resultaat is dit nummer, dat vierde werd op de ituneshitlist.

Zie hier het hele verhaal (Engelstalig, kon er helaas geen Nederlandstalig artikel van vinden).

En nu jullie! Ik ben heel benieuwd :))



Reacties op: Hier is AI