Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 20 april 2019 door

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. BOEKAANBEVELING: Op pagina 95 staat een boekaanbeveling 'SPECIAAL VOOR JOU'. Kies een personage in het boek uit en schrijf daar een 'SPECIAAL VOOR JOU' boekaanbeveling voor. NB. Je mag ook kiezen voor de auteur of de vertaler.

2. VERTELPERSPECTIEF: Wat is het vertelperspectief en hoe beïnvloedt dat het verhaal voor jou?

3. VERTELTECHNIEK: Wat kun je zeggen over de schrijfstijl (denk onder andere aan het gebruik van flashbacks / flashforwards, tempo, ritme, samenhang, woordkeus, opbouw van zinnen, etc..) Wat is je het meest opgevallen?

4. PERSONAGES: Wie zijn de hoofdpersonen en hoe ontwikkelen zij zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

5. THEMA'S: Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Welk thema sprak je het meest aan? Waarom?

6. MAATSCHAPPIJKRITIEK: Geef een voorbeeld van een situatie of wetgeving of gebeurtenis of (een deel van) een toespraak of de omstandigheden in Qualityland, waarvan jij vermoed dat Kling daarmee kritiek levert op onze huidige samenleving. Wat is die kritiek, en wat vind je van de wijze waarop hij het 'verpakt' heeft?

7. PLOT: Wat is de plot/structuur van het verhaal? Wat vind je van de wijze waarop deze verwerkt is in het verhaal? Zie de mindmap voor meer informatie over plot zoals in deze vraag bedoeld wordt.

8. VERRASSING: Welke service/voorziening/gadget in Qualityland zou je hier en nu beschikbaar willen hebben? Leg uit waarom.

9. VERWACHTINGEN: Wat wist je en verwachtte je (dientengevolge) van het verhaal? Kwamen je verwachtingen uit? Zo ja, op welke wijze en zo nee, waarom niet?

Hulp

Hieronder is een afbeelding van een mindmap opgenomen, die je hier kunt opvragen. In de mind map staan links naar meer informatie over plot, motief, verteltechniek, stijl, motto, thema, personages vertelperspectief, titel en wat tips voor het maken van een recensie. Veel is Nederlandstalig, enkele links verwijzen naar Engelstalige bronnen.

caedcb56a647a7b5dc0fd08a713ba11d.jpg

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering op deze pagina.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd