Vraag 3: Schrijfstijl en perspectief

op 26 februari 2022 door

Schrijfstijl en perspectief

We duiken de leesclub in met een verhaaltechnische blik. Later gaan we in op thema’s, actualiteit e.d.

4daf1ab4a801d19679bc1005cfc499f2.jpeg

3a. Wat vind je van de schrijfstijl? Beviel deze je of niet? Hoe zorgt de schrijver ervoor dat je blijft doorlezen? Welke technieken gebruikt hij om je aandacht vast te houden of een bepaalde spanning op te wekken?

Welk perspectief herken je? In hoeverre vind je dit al dan niet een goede keuze om dit verhaal te vertellen?

3b. Voor wie (één van) de vorige boeken van Erik Rozing las: Vergelijk met zijn vorig werk. Welke elementen zijn gelijk en welke misschien anders?

3c. Geef een voorbeeld van een zin/alinea die jij kenmerkend vind voor de schrijfstijl van dit verhaal. Kies een zin/alinea die voor jou positief of negatief opviel wat betreft de stijl.

! We bespreken hier enkel de stijl. Over stukken die je op een of andere manier raakten of aan het denken hebben gezet, hebben we het later.

Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Laat je helemaal gaan want hoe meer interactie tussen alle deelnemers, hoe interessanter en leuker deze leesclub wordt. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen voor je eigen antwoord of als je een losse opmerking wilt plaatsen.Reacties op: Vraag 3: Schrijfstijl en perspectief

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Erik Rozing

Erik Rozing

Erik Rozing studeerde geneeskunde in Maastricht en heeft zich in Leiden tot psyc...

Gesponsorde boeken