Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4: Personages

op 28 februari 2022 door

De personages in dit boek nemen soms controversiële beslissingen. Over hun namen werd al eerder in de discussie iets gezegd. Tijd om hen onder de loep te nemen:

8e033720aec6d538aa7cbdf7d10fddcb.jpeg

4a. De namen van de personages lijken niet toevallig gekozen. Dit viel al enkele lezers al op en zij gingen op zoek naar de betekenis van enkele namen. Welke betekenissen vind jij terug bij de verschillende namen? Passen ze werkelijk bij het personage in kwestie? Wat vind je van de keuze van de auteur om dit zo te doen?

Het is niet de bedoeling dat iedereen dezelfde betekenis steeds weer in het eigen antwoord laat terugkomen. Enkel als je een nieuwe nog niet genoemde verklaring voor een bepaalde naam vindt, kan je dit vermelden. Probeer zoveel mogelijk te reageren op elkaar. Het is waarschijnlijk handig voor de discussie als diegenen die als eerste reageren beginnen met het noemen van één personage en betekenis. Dan kunnen anderen weer iemand anders noemen, …

4b. Wat vind je van de uitwerking van de personages. Leer je ze voldoende kennen? Herken je iets van jezelf in (één van) de personages? Ze gaan ver om een persoonlijk ( een kind krijgen, vluchten) of hoger doel (klimaat) te bereiken. Kan je de keuzes die ze maken begrijpen? Hoe ver zou je zelf gaan als het iets is wat voor jou persoonlijk van groot belang is?
→ Je mag hier alles kwijt wat je over de personages graag wou zeggen.

4c. Met welk personage (mag ook een nevenpersonage zijn) zou jij tijdens verschrikkelijk stormweer gedurende een week in een ‘saferoom’ willen zitten. Waarom net dat personage? Of is er iemand bij waarvan je nu al weet dat je het er geen week mee uithoudt?

Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Laat je helemaal gaan want hoe meer interactie tussen alle deelnemers, hoe interessanter en leuker deze leesclub wordt. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen voor je eigen antwoord of als je een losse opmerking wilt plaatsen.



Reacties op: Vraag 4: Personages

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Erik Rozing

Erik Rozing

Erik Rozing studeerde geneeskunde in Maastricht en heeft zich in Leiden tot psyc...