Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2/ Schrijfstijl

op 25 oktober 2021 door

Maandag 25 oktober. Zoals afgesproken starten we vandaag met de 'echte' discussievragen. Er komen een aantal klassiekers voorbij (onder andere vandaag en morgen), maar ook iets ludiekere vragen waarbij jullie je creativiteit de vrije loop kunnen laten.

We werken met tien separate discussiepagina's; iedereen schrijft zijn antwoorden in het grote, witte veld onderaan. Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knop, hoe meer hoe liever! Zo krijgen we een boeiende leesclub met veel interactie. 

Wil iedereen in zijn antwoord alsjeblieft duidelijk 2a/ en 2b/ vermelden? 

2a/ Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, lange/korte zinnen, beschrijvingen, dialogen ... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt? Voorbeelden zijn altijd welkom. 

2b/ Zorgde de manier van schrijven ervoor dat je werd meegesleept in het verhaal? Wilde je steeds verder lezen of kon je het boek makkelijk een dag aan de kant leggen? Kan een boek met een minder vlotte schrijfstijl je toch bekoren wanneer de inhoud goed zit?

PS:  Het gaat bij deze vraag (en meer in het bijzonder bij 2b) uitsluitend om de manier van schrijven, niet om de opbouw van het verhaal, niet om bepaalde 'trucjes' waarmee de auteur de aandacht van zijn lezers probeert vast te houden. 



Reacties op: 2/ Schrijfstijl

Meer informatie

Gerelateerd