Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

4/ Boemannen versus helden

op 28 oktober 2021 door

Tijd voor vraag 4! 

Na de schrijfstijl, de verhaalopbouw en de verhaalperspectieven gaan we het vandaag een eerste keer over de personages hebben. 

We werken met tien separate discussiepagina's; iedereen schrijft zijn antwoorden in het grote, witte veld onderaan. Reageren op de bijdragen van anderen doe je via de grijze Reageer-knop, hoe meer hoe liever! Zo krijgen we een boeiende leesclub met veel interactie. 

Wil iedereen in zijn antwoord alsjeblieft duidelijk 4a/ en 4b/ vermelden? 

4a/ Wie is voor jou de grootste boeman? George Norwood (de jeugdvriend van Peter), Charles Norwood (de broer van George op de paspoortendienst), Otto von Albrecht (de nazi), Herr Falk (de huiseigenaar), Helga (de poetsvrouw) of nog iemand anders? Is er bij deze slechteriken iemand voor wie je nog enigszins begrip kunt opbrengen? Waarom wel/niet?

4b/ Als er iemand van de twee protagonisten 1938 niet had overleefd, was dat dan Evelyn geweest of Peter? Wanneer, waar en hoe zou dat gebeurd zijn? Maak gebruik van de gebeurtenissen in het boek, je hoeft geen nieuwe omstandigheden te verzinnen.



Reacties op: 4/ Boemannen versus helden

Meer informatie

Gerelateerd