Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Stikdonker van Kim Faber en Janni Pedersen

op 24 juni 2022 door

Over het boek

Na zijn tijdelijke ballingschap in Sandsted keert inspecteur Martin Juncker terug naar Kopenhagen. Meteen krijgt hij een nieuwe moordzaak toegewezen: een jonge vrouw is gewurgd en halfnaakt achtergelaten in een struik. Haar kleren liggen netjes opgevouwen naast het lichaam. Hoewel er geen duidelijke aanwijzingen zijn om te volgen, doet de moord Juncker direct aan een onopgeloste zaak van tien jaar eerder denken. Zou dit dezelfde moordenaar zijn?

Rechercheur Signe Kristiansen is blij dat haar partner terug is. Ze doet onderzoek naar de moord op een jonge neonazi tijdens een politieke actie. Als blijkt dat de twee zaken een link hebben, moeten Juncker en Kristiansen hun krachten bundelen. Maar de waarheid achterhalen kan levensgevaarlijke gevolgen hebben…

Leesfragment

Klinkt Stikdonker als een spannende en niet weg te leggen thriller, ken je rechercheurs Martin en Signe al of ben je juist op zoek naar nieuwe verhalen? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het boek, vertaald door Corry van Bree.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Kim Faber (1955) is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft eerder non-fictie geschreven, voor hij besloot met Janni Pedersen (1968) een thrillerduo te vormen. Pedersen is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Stikdonker is het derde, los te lezen boek met inspecteur Martin Juncker en rechercheur Signe Kristiansen.

Wanneer de lezer Martin Juncker leert kennen, is hij door een professionele misstap uit Kopenhagen verbannen. Hij wordt naar een klein en saai provinciestadje gestuurd om de spanningen rond het plaatselijke asielzoekerscentrum te onderzoeken. Signe Kristiansen is zijn voormalige partner, die nog altijd in Kopenhagen werkzaam is. In Winterland, het eerste boek over de twee, blijken hun zaken tot hun verrassing met elkaar in verband te staan en werken ze weer samen.

Met hun boeken werken Faber en Pedersen de seizoenen af. In hun tweede boek Hoogzomer is Martin Juncker nog altijd uit de gratie en ook zijn ex-vrouw Charlotte verschijnt ten tonele. De journaliste onderzoekt een anonieme tip en omdat Martin weigert om zich er over uit te laten, spoort ze Signe aan de zaak te onderzoeken. Signe bijt zich erin vast, met alle gevolgen van dien.

In het herfstig ogende Stikdonker mag Martin eindelijk terugkeren naar Kopenhagen en worden de partners eindelijk weer officieel herenigd. Hij krijgt direct een moordzaak voor de kiezen en het doet hem denken aan een onopgeloste zaak van tien jaar eerder. Als er weer een slachtoffer valt, laat ook Signe alles uit handen vallen om hem te helpen, ook al is ze bezig met de moord op een jonge neonazi.



Reacties op: Stikdonker van Kim Faber en Janni Pedersen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kim Faber

Kim Faber

Kim Faber is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Hij heeft e...

Janni Pedersen

Janni Pedersen

Janni Pedersen is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Ze we...