Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1 | De buitenkant

op 21 mei 2023 door

Vaak begint het feest van het lezen van een boek met het bekijken van de buitenkant. Wist je dat sommige lezers boeken aaien of dat ze ruiken aan een nieuw boek? Ook zijn er cover-lovers die helemaal op kunnen gaan in een mooie omslag van een boek. Wat te denken van een versierde bladsnede of -spiegel? Kortom, een boek is meer dan alleen de inhoud van het verhaal.

Bij vraag 1 gaan we de buitenkant niet alleen bewonderen maar ook een beetje analyseren.

Vraag 1a.

Ben jij een cover-lover? Bekijk jij de omslag minutieus, snuffel of aai je een boek, lees je de achterflap (of juist helemaal niet)? Zoek je op wie de ontwerper van de omslag is?  Of maakt de omslag van een boek voor jou niks uit?

Vraag 1b.

Wat vind je van deze omslagafbeelding? Mooi of juist niet? In hoeverre vind je de omslag passend bij het verhaal? Zou jij een andere cover gekozen hebben (en zo ja, welke cover)?

Vraag 1c.

En dan de titel: wat deed de titel met je voorafgaand aan het lezen? In hoeverre vind je de titel passend nu je het boek gelezen hebt? Leg dit ook even uit aan de anderen. Bedenk een alternatieve titel.

 



Reacties op: Vraag 1 | De buitenkant

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen studeerde geschiedenis en is voormalig perschef en columnist v...