Toen was ze weg van Lisa Jewell

op 21 juni 2021 door

Lisa Jewell schreef haar eerste roman naar aanleiding van een weddenschap. Het werd het bestverkopende debuut van dat jaar, en sindsdien heeft ze al zo'n twintig boeken op haar naam gezet. Haar nieuwste thriller is Toen was ze weg, waarvoor je je op Hebban kunt inschrijven om mee te doen met de leesclub.

Lisa Jewell (1968) ging steeds duisterder schrijven, waardoor haar hedendaagse romans veranderden naar psychologische thrillers. In 2014 maakte Jewell de overstap definitief met The Third Wife, waarna er nog zes thrillers volgden. Op dit moment is ze bezig met de afronding van nummer acht, die in het Engels in het najaar zal verschijnen als The Night She Disappeared.

Na het succes van de vertalingen Ik volg je en De mensen boven ons, de meest recente thrillers van Jewell, besloot uitgeverij A.W. Bruna om ook een eerdere thriller naar het Nederlands te vertalen (door Ineke de Groot). Toen was ze weg kwam oorspronkelijk uit in 2017 en is de meest succesvolle en aangrijpende thriller van Jewell tot nu toe.

Toen was ze weg

Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen.

Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.

Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

Leesfragment

Ben je groot fan van Lisa Jewell of wil je de auteur juist leren kennen? Hieronder lees je alvast de proloog en eerste vier hoofdstukken van Toen was ze weg.

Lees een sneak previewReacties op: Toen was ze weg van Lisa Jewell

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lisa Jewell

Lisa Jewell

Lisa Jewell (Londen, 1968) schreef haar eerste roman, Ralph’s Party, n.a...

Gesponsorde boeken