Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, augustus 2019

op 01 september 2019 door

Augustus was een nogal slappe maand. Weinig nieuwe boeken en wat mezelf betreft, ik heb de afgelopen maand maar vijf boeken uitgelezen. Het laagste aantal van dit jaar. Oké, ik ben in een zesde begonnen, maar die heb ik over een paar dagen uit. En dat telt natuurlijk niet. En ‘traditiegetrouw’ staat wat ik gelezen heb onder deze niet zo belangrijke inleiding.

6d2a84686261a7c49368bcef5188c824.jpgYou Jeong-Jeong - De goede zoon
De 25-jarige Yu-Jin wordt op een ochtend wakker door de geur van bloed. Als hij om zich heen kijkt, ziet hij dat niet alleen zijn kleding, maar ook hijzelf er onder zit. Ook vindt hij het lichaam van zijn moeder, ze ligt onder aan de trap, met doorgesneden hals. Hij weet echter niet wat er gebeurd is, maar wel dat hij als hoofdverdachte van de moord zal worden beschouwd. Om dat te voorkomen verbergt hij het lichaam en probeert zelf te achterhalen wie zijn moeder heeft vermoord en komt hij er ook achter dat diezelfde nacht nog een vrouw is vermoord. Dan komen zijn herinneringen terug, die zelfs teruggaan naar zijn jeugd.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 352
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


7f0ff7922ec6bbc36d4797e9ff244e2a.jpgDavid Baldacci - Een goede daad
Archer is verplicht een baan te zoeken, maar hij heeft ook een waslijst aan verboden en geboden meegekregen. Hieraan zal hij moeten voldoen om niet opnieuw gevangen genomen te worden. Al op de eerste avond na zijn vrijlating belandt hij in een bar en raakt in gesprek met Hank Pittleman, een zakenman die er prat op gaat het stadje groot gemaakt te hebben. Pittleman biedt Archer werk aan, hij moet een openstaande schuld vorderen. Op het eerste gezicht een eenvoudige taak, die op de langere termijn steeds gecompliceerder wordt. Dan wordt er een moord gepleegd en is Archer de hoofdverdachte. Hij is echter onschuldig en bang om opnieuw in de gevangenis te belanden. Daarom doet hij er alles aan de echte moordenaar te vinden.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 384
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


f7a56cdc1ece982901bbb28a6d677d68.jpgEva García de Sáenz de Urturi - De stilte van de witte stad
Na twintig jaar gevangenschap wordt Tasio Ortiz de Zárate, archeoloog en televisieheld, binnenkort vrijgelaten. Hij is destijds veroordeeld voor een reeks bijzondere moorden. In het stadje Vitoria vinden uitgerekend nu opnieuw enkele moorden plaats die sterk doen denken aan die van toen. Inspecteur en profiler Unai López de Ayala wordt, samen met zijn collega Estíbaliz, belast met het onderzoek. Daarbij krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Unai zet alles op alles om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen, maar ook om de moordenaar te vinden.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 486
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


80073f3adf4d2e2c3fa01ed05a43eab1.jpgEric Oosthoek - Onder verdenking
Op een dag in april wordt het verkrachte en ontklede lichaam van een meisje gevonden, gewurgd met haar eigen beha. De rechercheurs Maarten Severyn en Jelle Rooda onderzoeken de moord. Daarbij komt de Marokkaans-Nederlandse journalist Fouad Essadki in beeld. Hij blijkt te worden bedreigd en geïntimideerd, omdat hij er een andere mening op nahoudt dan in zijn moederland gewenst wordt geacht. Daarnaast moet Severyn de dood van zijn vrouw Anne nog verwerken en begint daarom een eigen en niet officieel goedgekeurd onderzoek tegen haar doodrijder.

Gelezen voor: recensie-exemplaar ontvangen van auteur
Aantal bladzijden: 320
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


c0c5f97d06f1a0b4445a18bd6e9ec71c.jpgAlafair Burke - De ex
Olivia Randall, een van de beste strafrechtadvocaten van New York, wordt door de dochter van haar voormalige verloofde Jack Harris benaderd. Jack is door de politie meegenomen en blijkt te zijn gearresteerd voor een driedubbele moord. Hij beweert onschuldig te zijn en dat er een val voor hem is opgezet. Olivia twijfelt daar geen moment aan, dus neemt haar kantoor de verdediging op zich. Tijdens haar onderzoek stuit Olivia echter op steeds meer tegenstrijdigheden. Ze vraagt zich af of Jack wel zo onschuldig is als hij zegt en krijgt ze meer en meer het gevoel dat ze misleid wordt.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 336
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


Dat waren ze dus, de vijf. Twee keer vier sterren en drie keer drie. Dat maakt een gemiddelde van iets minder dan drieënhalf. En de bladzijden, deze keer waren dat er in totaal 1.878. Niet echt veel, maar dat was te verwachten. Opvallend is trouwens dat de vijf boeken stuk voor stuk dit jaar zijn uitgegeven, daarmee is het de eerste keer dat ik een maand geen ‘oudere’ boeken gelezen heb.

En jij? Wat is het oudste boek dat jij in augustus gelezen hebt?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, augustus 2019

Gerelateerd