Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, februari 2019

op 02 maart 2019 door

Februari is voorbij. Dat vind ik niet erg, want voor mij was het een drukke maand. Inpakken, uit elkaar halen, weggooien, inladen, uitladen, opslaan en nog meer wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken. Toch is dit niet ten koste gegaan van het aantal gelezen boeken. Dat waren er, net als de voorgaande maand, opnieuw zes. Daaronder het debuut van Alex Michaelides en het laatste boek van Frederick Forsyth, een auteur die een groot aantal thrillers op zijn naam heeft staan. Hieronder het volledige overzicht.

Alex Michaelides - De stille patiënte4dbe711e25d55c45e97b0099a796459.jpg
Alicia en Gabriel Berenson, beiden kunstenaars, zijn zeven jaar getrouwd, maar op een dag schiet Alicia haar man vijf keer in het hoofd. De politie wil haar ondervragen, maar Alicia zegt geen woord meer. Ze wordt opgenomen in The Grove, een psychiatrische kliniek. Haar weigering spreekt tot de verbeelding van publiek en media en haar schilderijen worden onbetaalbaar. Theo Faber werkt als psychotherapeut in de kliniek en is ervan overtuigd dat hij Alicia weer kan laten spreken waardoor het motief voor de moord achterhaald kan worden. Hij beseft echter niet welke gevolgen dit voor hemzelf zal hebben.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 348
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


fd2c67f3b27a540c6957d2a8078c5e50.jpgDeon Meyer - 7 dagen
Veertig dagen na de moord op de advocate Hanneke Sloet ontvangt de SAPS (South African Police Services) een e-mail waarin gedreigd wordt dat er iedere dag een politieman wordt neergeschoten tot haar moordenaar wordt gearresteerd. Als niet lang daarna een eerste – niet dodelijke – slachtoffer valt, krijgt Bennie Griessel de opdracht de zaak Sloet te heropenen. Hij heeft hiervoor een week. Griessel doet onderzoek, maar vindt geen enkele nieuwe aanwijzing. De zaak zit muurvast, de druk van hogerhand neemt toe en de schutter maakt iedere dag een nieuw slachtoffer. Wat is het verband tussen de moord en de schutter?

Gelezen voor: eigen keus
Aantal bladzijden: 376
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


fbf044f3d21d84041067605a5f03c852.jpgDeon Meyer - Cobra
In een gastenverblijf van een wijnboerderij in Franschhoek worden drie lichamen aangetroffen en lijkt er iemand te zijn ontvoerd. Bennie Griessel verricht het eerste onderzoek. De slachtoffers zijn alle door het hoofd geschoten, het lijkt dus op een professionele afrekening. Op de gevonden hulzen staat de afbeelding van een spugende cobra, wat het team van Griessel voor een raadsel stelt. Dit blijkt echter wel hun enige aanwijzing te zijn, dus het lijkt een gecompliceerde zaak te worden. Tot, op last van hogerhand, de nationale veiligheidsdienst het onderzoek overneemt. Daarnaast heeft Griessel ook nog te maken met zijn eigen problemen.

Gelezen voor: eigen keus
Aantal bladzijden: 352
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


1742d1fad44ea6fabf862f1f2e2ffa0b.jpgDeon Meyer - Prooi
Bennie Griessel en zijn partner Vaughn Cupido krijgen een zaak toegeschoven waar ze niet op zitten te wachten. Ze krijgen de opdracht om onderzoek te doen naar de vondst van een lichaam naast het spoor. Het lijkt erop dat de man van een rijdende luxueuze trein gesprongen is, maar twee passagiers die ook met deze trein reisden zijn onvindbaar. Ongeveer tegelijkertijd krijgt de in Bordeaux wonende Daniel Darret een verzoek van een oude vriend. Of hij zijn vaderland wil bevrijden van de zittende en corrupte president. Hij heeft echter wel een probleem, want hij wordt in de gaten gehouden door een aantal Russen die het op zijn leven hebben voorzien.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 418
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


642149f2d203316e4f54090807ff7982.jpgFrederick Forsyth - De vos
Gepensioneerd adjunct-hoofd van de Britse geheime dienst Adrian Weston wordt ’s nachts wakker gebeld door de premier. De meest geheime databank van de NSA is gehackt en de verantwoordelijke daarvoor blijkt een achttienjarige jongen te zijn, die later de bijnaam De vos krijgt. De Amerikaanse regering wil dat hij wordt uitgeleverd, maar Weston weet hun president ervan te overtuigen dat hij hiervan afziet. Hij heeft namelijk andere plannen met de jongen. Dat zorgt ervoor dat er internationale conflicten dreigen te ontstaan, waarbij het leven van de hacker in gevaar komt.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 311
Soort boek: papieren boek
Waardering: **


f7c7b5a03dc100b46d2589b978a39f89.jpgD.B. John - Ster van het noorden
In juni 1998 wordt de tweelingzus van Jenna Williams van een strand in Zuid-Korea ontvoerd. Alle autoriteiten gaan er vanuit dat ze niet meer leeft, maar Jenna is daar niet van overtuigd. Twaalf jaar later wordt ze benaderd door de CIA waardoor ze kansen ziet om meer over de ontvoering te kunnen achterhalen. In Noord-Korea krijgt ze onverwacht hulp van een diplomaat en komt er daardoor achter dat haar zus inderdaad nog leeft en zich in een speciaal kamp bevindt. Ze is vastberaden om haar zus mee terug te nemen naar de VS, maar dat is niet zonder gevaar.

Gelezen voor: Hebban Reading Challenge
Aantal bladzijden: 446
Soort boek: papieren boek
Waardering: *****


Zes boeken dus, deze keer een totaal van 2.251 bladzijden met een gemiddelde van 3,67 ster. En, zoals jullie wel op zal vallen, februari was voor mij vooral een Deon Meyer-maand.

Heb jij de afgelopen maand meer boeken van één auteur gelezen of alleen maar van verschillende?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, februari 2019

Gerelateerd