Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn Reading Challenge, mei 2019

op 02 juni 2019 door

En opnieuw is er een maand voorbij. Het is een cliché, maar de tijd vliegt. En er is de afgelopen maand uiteraard het een en ander gebeurd. Mijn club werd kampioen (in de KKD, maar bij de kampioenswedstrijd kon ik helaas niet aanwezig zijn), Brexit May (what’s in a name) trad af, Nederland won na 44 jaar het Eurovisie Songfestival (dat ik al weet-ik-hoe-lang niet meer volg) en ik las boeken. Zeven waren het er deze keer. Hieronder het inmiddels bekende overzicht.

bbff01ab8ac219cb85ad7717c35c3e1e.jpgMaria Adolfsson - Doggerland - Misleiding
Karen Eiken Hornby is inspecteur van de Doggerlandse politie en heeft met een aantal vriendinnen het jaarlijkse oesterfeest Oistra gevierd. De volgende ochtend wordt ze wakker in een hotelkamer, met een kater en naast haar baas. Ze verlaat het hotel in alle vroegte en rijdt naar huis. Niet veel later hoort ze dat er een vrouw is vermoord, het blijkt om de ex-vrouw van haar baas te gaan. Karen krijgt de leiding over het onderzoek, dat overigens niet erg wil vlotten. Een arrestatie volgt, de zaak wordt als afgerond beschouwd, maar Karen is niet overtuigd. En net als ze met vakantie vertrekt komt er een wending in deze zaak.

Gelezen voor: LS Sterrenthriller Leesclub
Aantal bladzijden: 446
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


2cfbc364189ee796b94e896f678c78ef.jpgApotheker & Van Dissel - Erfenis
Nadat ze bij haar vorige werkgever ISpy is weggegaan is Chris Meyer als privédetective begonnen. Op een dag wordt ze benaderd door de internetmiljonair Mirko Noorman. Hij wil graag dat ze zijn zoon Mathias, die vier jaar eerder op zesjarige leeftijd is ontvoerd, opspoort. Daar heeft hij veel geld voor over. Chris gaat op onderzoek uit en dan wordt het lichaam van een van haar jonge informanten, de zestienjarige Danny, onder aan een flatgebouw gevonden. Chris maar steeds meer vorderingen, maar haar leven komt daarbij wel in gevaar. Vooral omdat een bekende en beruchte crimineel haar pad kruist.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 320
Soort boek: e-book
Waardering: ** (eigenlijk tweeënhalf)


71310189d95564813fc6f7ced76aa2d8.jpgFelix Weber - Genadeschot
De Nederlander Eden Lumas was tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwilliger bij de Waffen-SS. Hij heeft gruwelijke verschikkingen doorgemaakt en zelf ook mensen omgebracht. Toch krijgt hij last van zijn geweten en wanneer ontdekt wordt dat hij een Joodse vrouw en haar baby wilde redden, wordt hij gemarteld en laat men hem voor dood achter. Hij vlucht, net als veel nazi’s, naar Argentinië, waar hij de invalide Sophie Denrée ontmoet en met haar een nieuwe start wil maken. Hij heeft echter ook een missie, de man vermoorden die hem heeft gemarteld. Maar eveneens raakt hij betrokken bij een strijd tussen ontsnapte nazi’s en Joden die gerechtigheid willen voor het leed dat hen is aangedaan.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 368
Soort boek: e-book
Waardering: ** (eigenlijk tweeënhalf)


cbc1191919d8d05a2fd320f074cbe7a8.jpgDavid Baldacci - Verlossing
Om het graf van zijn vermoorde vrouw en dochter te bezoeken is Amos Decker terug in zijn vorige woonplaats Burlington. Op de begraafplaats wordt hij aangesproken door Meryl Hawkins, die hij pas herkent als de man zich aan hem voorstelt. Hawkins was door Amos, het was zijn eerste arrestatie, aangehouden wegens een viervoudige moord. De man is vrijgelaten omdat hij ongeneeslijk ziek is en niet meer lang te leven heeft. Hij vertelt Amos dat hij de moorden niet heeft gepleegd. Decker besluit de zaak opnieuw te onderzoeken en ontdekt dat er twaalf jaar geleden fouten zijn gemaakt. Nu wil hij de echte waarheid achterhalen, maar dat brengt wel gevaar met zich mee.

Gelezen voor: redactionele Hebban-recensie
Aantal bladzijden: 400
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


704cb9e83438b3f4bc2ff04f16b1146c.jpgThomas Olde Heuvelt - Dolores Dolly Poppedijn
Door een miskraam verliest Charlotte haar dochtertje Dolores. Ze kan haar dood moeilijk verwerken en stort geestelijk steeds meer in. In haar hevige drang naar een perfecte baby slaat ze door, maar komt ze ook steeds meer in een figuurlijk moeras terecht. Ze heeft zich voorgenomen om Dolores te herscheppen om zo haar wens in vervulling te laten gaan.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 96
Soort boek: papieren boek
Waardering: **


447de60ea9caae2e882b4e736e9032f6.jpgGuillaume Musso - Het meisje en de nacht
In de winter van 1992 verdwijnen de negentienjarige Vinca Rockwell, leerlinge van een elitaire kostschool en haar leraar filosofie, met wie ze een relatie had. Na deze ontdekking heeft niemand ze meer teruggezien. Vijfentwintig jaar later komt de inmiddels bekende schrijver Thomas Degalais over vanuit New York naar Antibes voor een reünie van zijn school. Hij ontmoet er zijn oude vrienden Fanny en Maxime. Ze hebben een gezamenlijk geheim, want in die winter van destijds hebben ze een moord gepleegd en het lichaam in een muur, die nu dreigt te worden gesloopt, van laten verdwijnen.

Gelezen voor: Thriller Club
Aantal bladzijden: 320
Soort boek: papieren boek
Waardering: ****


1cd41b5752c2fb566154906ca7b9d906.jpgGert-Jan van den Bemd - De verkeerde vriend
Al jaren achtereen brengt de bedaarde en wat saaie Werner Mans, samen met zijn vrouw Murielle en dochter Roos, de zomermaanden door in hun stacaravan op een nabijgelegen camping. Op een avond wil Roos met haar vriendinnen naar een club. Het is de discotheek waar hij zelf vroeger ook regelmatig kwam. Zijn dochter raakt er bevriend met een aantal andere jongeren en nodigt ze geregeld uit om op de camping te komen zwemmen. Werner en campingbeheerder Bruno vinden dat ze overlast veroorzaken en willen er wat aan doen. En dan lijkt alles uit de hand te lopen.

Gelezen voor: recensie-exemplaar ontvangen van auteur
Aantal bladzijden: 320
Soort boek: papieren boek
Waardering: ***


Deze keer was het totaal aantal bladzijden dat ik gelezen heb 2270 en de waardering van de zeven boeken was niet zo heel erg hoog., het komt uit op een gemiddelde van 2,85, dus de drie sterren zijn niet gehaald. Lang geleden, en waarschijnlijk zelfs helemaal niet, dat mijn waarderingen in één maand zo laag waren. Het is niet anders, een andere keer kunnen ze wel weer hoger uit gaan vallen.  

Wat was jouw gemiddelde waardering voor de boeken die je in mei las?



Reacties op: Mijn Reading Challenge, mei 2019

Gerelateerd