Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Met welke zin begin jij 2020?

op 01 januari 2020 door

Eens even proberen: Allereerst de beste wensen...nee wacht, opnieuw... Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst... mwah... We wensen jullie de beste boeken dit jaar... Hmm, dat is ook niet de mooiste formulering.

Ga jij weer lezen dit nieuwe jaar?

Ja dat wordt 'm, dat wordt de eerste zin van ons café.

De eerste zin van een boek is ongelooflijk belangrijk. Het is het visitekaartje, de binnenkomer, die eerste indruk van een nieuw verhaal. Is dit ook zo voor de eerste zin die jij leest in een nieuw jaar? Begin je het jaar 2020 het liefst met een vers boek? Wordt jouw eerste zin van dit nieuwe decennium tevens de eerste zin uit een nieuw boek? Of lees je gewoon verder in het boek dat je al opengeslagen had in de laatste dagen van 2019? Is de eerste zin in 2020 een nieuw begin van een verse challenge? 
Misschien moet je nog net die laatste pagina's lezen van dat boek dat je eigenlijk nog voor de jaarwisseling uit had willen hebben en dat net niet lukte voordat het twaalf uur sloeg en je moest proosten op het nieuwe jaar? Zo zit je mogelijk midden in een dikke klepper maar staat daar juist halverwege, daar waar jij op 1 januari begint te lezen, een prachtige zin die je zo op een tegeltje zou willen plaatsen. Deel het met ons.

Welke zin uit een boek is de eerste die je leest dit nieuwe jaar? Dat kan een prachtige zin zijn maar het kan ook een zin zijn die je spuuglelijk vindt, zodat je het jaar begint met een snert-zin. Dat hopen we natuurlijk niet. We zijn razend nieuwsgierig naar jouw eerste zin en uit welke boek.

Anne: That morning, Jim Sams, clever but by no means profound, woke from uneasy dreams to find himself transformed into a gigantic creature. Eerste zin uit The Cockroach - Ian McEwan

c91af08f0c5e7b5904a0da6044403fb2.jpeg

Dat is natuurlijk een heel mooie start van 2020 voor Anne. Kijk eens wat Hetty als eerste zin las.

Hetty: Het gebeurde in onze tijd, het precieze jaar hoeft hier niet vermeld te worden, dat er bij het invallen van een herfstige avond, op een plek ergens tussen de Southwark Bridge, een brug van ijzer, en de London Bridge, een brug van steen, een vervuild, armoedig bootje met twee mensen aan boord over de Thames voer. Onze wederzijdse vriend - Charles Dickens

Ook dat is een goed begin te noemen. De kans bestaat dat er nog een aantal Hebban-lezers dit boek van Dickens vandaag openslaan. Wil jij misschien meelezen? Kijk dan hier.

Ik (Gigi) mag eigenlijk nog niet aan een nieuw boek beginnen omdat ik nog twee boeken uit moet lezen die eigenlijk al uit hadden moeten zijn voor het jaar 2019 eindigde. Toch begin ik graag elk jaar fris in een boek op 1 januari. Hebben jullie dat ook? Vandaar dat ik vandaag toch al een nieuwe roman opengeslagen heb om het eerste hoofdstuk te lezen want dat geeft zo'n fijn gevoel op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Gigi: Vanaf dat ik de uitnodiging aannam, vond ik het spannend om naar Duitsland terug te keren. Een ladder naar de hemel - John Boyne

Onze vraag aan jullie
Wat is jouw eerste zin van 2020? Is het de eerste zin van een nieuwe roman, een zin midden in een boek of juist de laatste zin van het boek waarin je al las in 2019? Laat ons weten met welke zin jij het nieuwe jaar opent.



Reacties op: Met welke zin begin jij 2020?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ian McEwan

Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 1948) is een Britse auteur, maar groeide tot zijn el...

Charles Dickens

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens werd geboren op 7 februari 1812 en overleed op 9 jun...

John Boyne

John Boyne

John Boyne is een Ierse schrijver en journalist. Zijn roman The Boy in the Strip...