Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het voorstellingsrondje: onze blogbeheerders

op 06 oktober 2016 door

Dit is een eerste artikel van de blog ‘Literatuur uit het hoge Noorden’, een allereerste blog met een geografische focus hier op Hebban! Deze blog ontstond uit het idee van Nathalie, lid van de gelijknamige groep op Facebook (come & join us!) en één van de vele actieve Hebban-gebruikers en al snel waren Greet, de oprichtster van de Facebookgroep, Sigried en Jan ook overtuigd om mee op de kar te springen. We zijn een gemengd groepje geworden van Vlamingen en Nederlanders met allen een voorliefde voor literatuur uit het hoge Noorden en willen hier tips, verslagen en besprekingen delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is! Scandinavische thrillers zijn een hype die gebleven zijn en de laatste jaren zijn daar heel wat mooie romans bijgekomen. Wij gaan proberen ons enthousiasme hiervoor op jullie over te brengen!

Hieronder vind je een korte voorstelling van de verschillende beheerders.

083108bff270a41ea4a795be7d48696c.jpg

Dag allemaal, mijn naam is Sigried, ik ben 38 jaar en woon met mijn man en twee kinderen in Gent. Ik ben al sinds mijn kleuterjaren gefascineerd door boeken en lezen is ondertussen een uit de hand gelopen hobby geworden. De uitvinding van de e-reader heeft mijn leven een stuk gemakkelijker gemaakt omdat ik nu altijd en overal een boek kan meenemen zonder me een hernia te sleuren. Toch sluipen er maandelijks nog heel wat papieren boeken mijn huis binnen, die ik met evenveel plezier lees. Ik schrijf recensies voor de boekenredactie van Bol.com (literatuur) en voor Hebban (feel good). Daarnaast heb ik een boekenblog Smakelijk lezen op Hebban en coördineer ik sinds kort af en toe een Hebban-boekenclub. Ik lees voornamelijk hedendaagse Nederlandstalige, Engelstalige en Zweedse romans en hou minder van detectives, thrillers en non-fictie. In mijn vrije tijd ga ik ook graag naar toneel en beoefen ik verschillende sporten.

34c34ac700cc7bc8af67142fd9a75d48.jpg

Hoi iedereen, ik ben Greet, ben er 43 en woon in Oost-Vlaanderen, zo ergens tussen Antwerpen en Gent. Ik lees vooral thrillers, maar ook heel wat romans en af en toe een YA. De klemtoon ligt op de Scandinavische en de Nederlandstalige auteurs. Ik ben oprichter en beheerder van de Facebook-groep Literatuur uit het hoge Noorden die in juni 2012 het levenslicht zag en op dit moment net geen 1300 leden telt. Sinds een jaartje ben ik lid van de Hebban Thriller Club van 10, de tienkoppige jury die Nederlandstalige thrillerdebuten beoordeelt en de winnaar van de Hebban Thriller Debuutprijs verkiest. Wij hebben een blog We love crime, waar ik regelmatig voor schrijf. Mijn eigen boekenblog hier op Hebban heet Met mijn neus in de boeken. Ik heb iets met talen, ben vertaler Frans-Duits van opleiding, heb Zweeds gedaan in avondschool en probeer nu Deens onder de knie te krijgen. Beroepsmatig verkoop ik kunststofgranulaat, mijn klanten zitten voornamelijk in België, Nederland en Duitsland en dus ben ik regelmatig onderweg.

364d3e2843311d239b8fe7e764bb02e6.jpg

Ik ben Nathalie, word in december 39 en heb altijd graag gelezen. Ik ben op Hebban beginnen bloggen onder de boekenblog Villa Nathalie en ik plaats mijn recensies ook op Goodreads. Ik lees zowat alles waaronder romans, thrillers, reisverhalen, reportages, dichtbundels, enz. Je kan mij daarentegen geen plezier doen met fantasy, science fiction of pure horror want daar ga ik voor lopen! Ik lees vooral Nederlandstalige en Scandinavische (vnl Zweedse) schrijvers maar probeer een open blik te houden naar de wereld. Ik lees regelmatig in mijn lievelingstaal, het Zweeds, en heel af en toe al eens in het Engels of in het Frans. Ik heb talen gestudeerd, woon in het noorden van Antwerpen en werk er als meertalig management assistant aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Internationale contacten zijn dan ook mijn ding! Ik ben single, en durf regelmatig genieten van een muziek-, comedy-, of literair optreden.

d663cd0dc683e4afe53c96e1dc5e1d95.jpg

Ik ben Jan, 56 jaar, getrouwd en heb twee volwassen kinderen. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met cijfers, als partner van een administratie- en belastingadvieskantoor. Mijn vrije tijd vul ik vooral met letters. Lezen en schrijven. Ik heb een eigen website jkleest.nl waarop ik alle recensies plaats en nog zo het een en ander. Ik recenseer voor Hebban sinds twee jaar, thrillers, fantasy en non-fictie. Ik lees circa 100 boeken per jaar, waarvan flink wat van Scandinavische auteurs. Ook hierin een mix: thrillers, romans en non-fictie. Andere hobby's: muziek (mijn eerstvolgende concert is een Scandinavische band, jaja) en vakantie, liefst naar Zweden, Noorwegen of Duitsland. 

 



Reacties op: Het voorstellingsrondje: onze blogbeheerders

Meer informatie