Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4 - Leesclubdiscussie

op 12 april 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een vraag uit de set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen een voor een te stellen. 

4. In een interview met Het Parool (22 februari 2017) zegt Pfeijffer: ‘… ik wilde vooral van binnenuit opschrijven hoe iemand denkt, wat zich in het hoofd van zo iemand afspeelt die dat meemaakt. Ik wilde me inleven in die persoon.’ In hoeverre is Pfeijffer er voor jou in geslaagd om van zijn ik-figuur een geloofwaardig iemand te maken? Geldt voor de roman als geheel wat jou betreft het aan Tertullianus ontleende motto ‘het verhaal is zo onwaarschijnlijk dat het wel waar (in dit geval: geloofwaardig) moet zijn? In hoeverre vind je bijvoorbeeld de criminele bende geloofwaardig handelen?



Reacties op: Vraag 4 - Leesclubdiscussie

Meer informatie