Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma luisterde ... Het verweer van Steve Cavanagh

op 11 maart 2024 door

Op zoek naar een nieuw luisterboek zag ik dat ik een tijd terug de hele 'Eddy Flynn'-serie van Steve Cavanagh als luisterboek had klaargezet. Ik vermoed dat ik dat dat gedaan had toen ik Dertien, het vierde deel, had gelezen. Die was me zo goed bevallen dat ik toen besloten had om de serie verder op volgorde te lezen en/of te luisteren. Dus nu meteen de daad bij het woord gevoegd en heb ik Het verweer, het eerste deel in de serie, geluisterd en ben ik inmiddels gestart met het tweede boek. En ik kan niet anders zeggen dat dat genieten is.

- door Helma - 

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

Voorlezer is Louis van Beek. Hij heeft inmiddels een grote hoeveelheid luisterboeken ingesproken en dat doet hij voortreffelijk. Ik luister altijd met veel plezier naar zijn stem en ook deze keer werd ik niet teleurgesteld. Het verweer is een boek waarin de spanning aardig oploopt. Van Beek sleept je daarin mee als hij zijn leestempo daarop aanpast door soms wat sneller te lezen en op andere momenten juist even een kleine stilte in te voegen waardoor hij je bijna ademloos laat luisteren. Heerlijk! Hij nam me helemaal mee in het verhaal en hield me aan het luisterboek gekluisterd. Ik wilde gewoon weten wat voor (bijna supermanwaardige) acties Eddy Flynn allemaal nog meer voor de luisteraar in petto had. Misschien dat het boek door de inspreekvaardigheid van Van Beek spannender werd dan als ik het zelf gelezen had.

Genoeg over de voorlezer, nu over het boek zelf. Wat heeft Cavanagh met Eddy Flynn een interessant personage geschapen. Als voormalig straatschoffie, oplichter, zakkenroller met schimmige kennissen in het criminele circuit heeft hij zich opgewerkt tot briljante advocaat die iedereen te slim af is. Zijn werk en zijn alcoholmisbruik hebben hem zijn huwelijk gekost, waardoor hij zijn dochtertje dat hij boven alles liefheeft minder ziet dan hij zou willen. In dit eerste boek wordt zijn dochter de inzet voor een rechtszaak waarbij hij gedwongen wordt een Russische maffiabaas te verdedigen. Cavanagh zet meteen alles op scherp als Flynn gedwongen wordt een jasje met een bom aan te trekken die op scherp wordt gezet als hij zich niet van zijn taak kwijt. In een spannende race tegen de klok doet Flynn dat met verve, hoewel niet helemaal zoals de Russen voor ogen hadden. Als een soort superman slaagt hij erin van alles te regelen zonder dat de Russen dat in de gaten hebben. Misschien een beetje ongeloofwaardig, maar wel enorm spannend.

Dit eerste deel is ook een introductie en karakterisering van Flynn als personage. Je komt gedurende het verhaal dingen te weten over zijn achtergrond en verleden, waardoor je zijn gedrag en doen en laten kunt begrijpen. Het boek smaakt naar meer en inmiddels staat Het pleidooi, het tweede deel. klaar, dat ook door Van Beek ingesproken is. Het kan niet anders dat dat opnieuw een feestje om te luisteren zal zijn. Aan Van Beek zal het zeker niet liggen en ik ga ervan uit dat ook Cavanagh zich van zijn taak kwijt om me mezelf opnieuw te verliezen in de wereld van Eddy Flynn.

Leuk weetje

Jullie weten misschien wel dat ik erg graag haak terwijl ik een boek luister. Daarom is het misschien leuk om te vermelden dat Louis van Beek ook graag met wol in de weer is: hij breit namelijk voor het goede doel. De door hem gebreide neksjaaltjes, sjaals en kattenkleedjes kunnen rechtstreeks via zijn Instagram account worden besteld.

Over Het verweer

In dit begin van internationaal bestsellerauteur Steve Cavanaghs sensationele serie over advocaat Eddie Flynn, loopt Eddie een ijzingwekkend spannende race tegen de klok.

Fraude, chantage, moord… Eddie Flynn weet er alles van. Als voormalig zwendelaar en straatvechter kwam hij vaak genoeg in aanraking met de duistere onderkant van de samenleving. En als advocaat leert hij dat de zogenaamd keurige bovenwereld minstens zo angstaanjagend is. Nu moet hij de Russische maffiabaas Olek Voltsjek verdedigen, en weigeren is geen optie. Om ervoor te zorgen dat hij precies doet wat ze willen, hebben ze zijn dochter Amy ontvoerd. Hij krijgt 48 uur – en geen minuut langer.

Kennen jullie de 'Eddy Flynn'-serie al en zijn jullie net als ik fan van de voorleesstem van Louis van Beek?



Reacties op: Helma luisterde ... Het verweer van Steve Cavanagh

Meer informatie

Gerelateerd