Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Helma luisterde ... Huis van aarde & bloed

op 24 september 2023 door

Het is 'lees uit eigen kast'-maand (LUEK) bij Fabulous Feelgood, dus dook ik mijn eigen kast in om daar een stapeltje boeken te selecteren die ik deze maand zou gaan lezen. Omdat ik nog een haakproject heb liggen en ik alweer de wol voor een nieuw haakproject in huis heb, besloot ik te kijken of de boeken die ik had uitgezocht ook als luisterboek beschikbaar waren op KoboPlus, zodat ik twee hobby's kon combineren én tegelijkerijd mijn LUEK-stapel eer aan te doen. Want het moet gezegd worden: andere jaren lukte het me nooit om mijn uitgekozen boeken ook daadwerkelijk te gaan lezen. Maar dit jaar is daar eindelijk verandering in gekomen. 

- door Helma -

2b46be56a02ffb4074008636553dd9a6.jpg

TitelHuis van aarde & bloed
AuteurSarah J. Maas
Stemacteur: Wynn Heliczer
Looptijd: 29 uur en 8 minuten

Huis van aarde & bloed van Sarah J. Maas

Een boek, dat samen met het tweede deel, al enige tijd een prominente plek op mijn nog te lezen stapel inneemt. Het is namelijk een pil van 940 pagina's. Niet zo vreemd natuurlijk dat het als luisterboek maar liefst ruim 29 uur op de teller heeft staan. Daar zou ik wel even zoet mee zijn.

Het is het eerste deel van de 'Crescent City'-serie. Een fantasy boek dat zich afspeelt in de bruisende, moderne stad Crescent City, waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar. In de stad maken vier huizen de dienst uit. Hoofdpersoon Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, en samen te werken met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar, beter bekend als de schaduw van de dood. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Ik moet zeggen dat ik er in het begin even in moest komen. Misschien is dat luisterend ook wat lastiger dan als je zelf leest. In het begin is het voornamelijk 'worldbuilding' met als gevolg dat je een behoorlijk hoeveelheid informatie over je uitgestort krijgt. Daar moet je even doorheen,want het is nodig om je de wereld waarin het verhaal zich afspeelt eigen te maken. Een wereld vol magische en bovennatuurlijke figuren: Fae, elfen, (aarts)engelen, gedaantewisselaars, faunen, vampiers, demonen en nog veel meer bijzondere wezens. Een wereld die wordt overheeerst door de buitenaardse Asteri die met harde hand regeren. Toen ik daar helemaal in ondergedompeld was, pakte het verhaal me volop en pakte ik elk vrij uurtje om het boek verder te luisteren. Dat kwam tegelijkertijd mijn haakproject ten goede. Het is nog lang niet af, maar het gaat de goede kant op.

Bryce Quinlan staat dan wel bekend als feestbeest die niet vies is van drank en drugs, maar wat niemand weet is dat ze na een afschuwelijke moordpartij twee jaar eerder, waarbij ze niet alleen haar hartsvriendin maar ook andere goede vrienden verloor, geen druppel drank of pilletje meer heeft aangeraakt. Ze heeft zo goed en zo kwaad als het ging haar leven weer opgepakt, maar alles komt in volle hevigheid terug als er nieuwe moorden worden gepleegd met dezelfde demonische signatuur. Je wordt meegenomen in een spannende zoektocht naar de moordenaar vol actiescènes en plotwendingen die je totaal niet ziet aankomen. Tegelijkertijd is het een liefdesverhaal van 'opposites attract' tussen Bryce en Hunt. Dat is is tegelijkertijd het enige voorspelbare in het verhaal. Al hakend vloog ik door het boek heen en voor ik het wist had ik die 30 uur erop zitten en was het boek uit. Nu heb ik het tweede deel ook nog in mijn kast staan en omdat mijn haakproject nog lang niet af is, kan die er straks direct achteraan. Dat wordt vast opnieuw zo'n 29 uur volop genieten.

Voorlezer Wynn Heliczer

Wynn Heliczer is een voorlezer van wie ik al meerdere boeken heb geluisterd. Ze heeft inmiddels al een aardige stapel op haar naam staan, wat bewijst dat ook uitgevers gecharmeerd zijn van haar stem. Heliczer is actief als actrice in film-, televisie en theaterproducties, in reclames en als voice over en daarnaast als singer/songwriter. Je vraagt je af waar ze de tijd vandaan haalt om ook nog al die boeken in te spreken. Gelukkig, want ze heeft een fijne voorleesstem waar ik heel graag naar luister. Als je nog niet met haar stem bekend bent, klik dan even op dit luisterfragment. Ik ben benieuwd of jullie het me eens zijn.

Mocht je je niet willen wagen aan die dikke pil van Huis van aarde & bloed, maar toch eens een door haar ingesproken boek willen luisteren dan kan ik je het volgende boek tippen: Het geheime boek van Flora Lea (een historische feelgood met een mysterieus tintje) dat met ruim 13 uur wat beter te behappen is.

Hebben jullie wel eens zo'n dikke pil van 30 uur geluisterd?



Reacties op: Helma luisterde ... Huis van aarde & bloed

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...