Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: Mist van Eric Corton

op 09 juli 2022 door

Ik ben bezig om de hele longlist van de Hebban Debuutprijs te lezen of te luisteren. Met nog vier boeken te gaan leek het mij leuk om Mist van Eric Corton te luisteren. Inmiddels is de shortlist bekend en heeft Mist het helaas niet gehaald. Ondanks dat ik het fysieke boek al thuis had liggen, was ik eigenlijk wel nieuwsgierig hoe Eric zijn eigen boek ingesproken zou hebben en laat het nu bij de onlinebieb te downloaden zijn en zo geschiedde. 

- door Jeanet -

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Mist- Eric Corton 

Louis Koch heeft eindelijk zijn eerste, zelfgeschreven speelfilm uitgebracht. Dan wordt hij op de première benaderd door een jonge vrouw die beweert dat het verhaal van de film overeenkomt met de onopgeloste moord op haar moeder, jaren geleden in Louis’ geboortedorp. Ze komt met details die nooit in de media zijn geweest. Louis begint te twijfelen aan zijn eigen verhaal. Heeft hij dit wel echt verzonnen – en welke waarheid ligt er verborgen in een (alcoholische) nevel van vergetelheid?

Een filmisch geschreven en sterk geplot verhaal over een man die de grip op zijn werkelijkheid kwijt is en een duister verleden onder ogen moet zien.

Audio-informatie

Voorlezer: Eric Corton
Luistertijd: 7 uur en 10 minuten
Aanbieder: Onlinebieb

Mijn luisterervaring

Ik heb het met veel plezier geluisterd. Eric Corton heeft een fijne stem om naar te luisteren, ik heb het zelfs niet versneld afgespeeld, wat ik eigenlijk bijna altijd doe, omdat ik de stem dan prettiger vind. In het begin is het even aftasten waar het verhaal naar toe gaat. Louis heeft een film gemaakt en als na afloop een vrouw naar hem toekomt met de vraag hoe hij bij dit verhaal komt, omdat het veel lijkt op de manier waarop haar moeder is overleden, begint hij erg aan zichzelf te twijfelen. In het verleden heeft hij de drugs en drank niet laten staan en was hij af en toe compleet knock-out, zou hij de moord inderdaad meegemaakt hebben? Hij begint te twijfelen aan zichzelf. Langzaam kom je iets meer te weten en als je denkt dat je weet hoe het zit komt er een weer een wending in het verhaal. Het wordt vanuit Louis geschreven waardoor je hem goed leert kennen en je ontknoopt samen met hem wat er nu precies is gebeurd. Dit zit echt goed en origineel in elkaar. De andere personages die aan bod komen leer je goed genoeg kennen. Ook de omstandigheden zijn duidelijk verwoord en kan je voor je ogen zien gebeuren. 

Het verhaal is spannend waardoor je door wilt blijven luisteren. En je eigenlijk van de ene verbazing in de andere valt. Het is geloofwaardig en ik zal zeker een ander boek van deze auteur gaan lezen/luisteren.

Eric Corton is een echte duizendpoot, van acteur tot zanger, van discjockey tot tv-presentator. Schrijven en een boek inspreken kan hij ook. Ik heb Mist vier sterren gegeven. 

Ik kan jullie dit boek zeker aanraden. Het is wel een verhaal waar je je aandacht bij moet houden, want er gebeurt best veel. Maar net zoals de auteur is ook het boek veelzijdig. Het is een roman, maar heeft zeker ook spannende elementen. 

Heb jij Mist al geluisterd of heb ik je nieuwsgierig gemaakt en ga je het nog luisteren?



Reacties op: Jeanet luisterde: Mist van Eric Corton

Meer informatie

Gerelateerd