Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jeanet luisterde: Trauma van Charles den Tex

op 05 augustus 2023 door

Soms kom ik in de knoei met recensieboeken, biebboeken en leesclubboeken. Dan zijn het er teveel die tegelijk uitmoeten. Zo ook eind juli, er moesten boeken terug naar de bieb die ik per se wilde lezen. Op 1 augustus begon de leesclub op Insta en dit boek moest ik ook nog lezen. En ik deed mee met een blogtour waarbij ik mijn post op 30 juli geplaatst moest hebben. De auteur vroeg of ik mee wilde doen. Het boek leek me te mooi om deze kans te laten schieten. De boeken heb ik allemaal fysiek in mijn bezit. Tja dan wordt het schipperen en ben ik erg blij dat ik het fijn vind om naar boeken te luisteren.Trauma van Charles den Tex stond in de maand juni in de selectie van Bookchoice en daarom besloot ik om deze te gaan luisteren. Ik heb het gelukkig mede daardoor kunnen redden om alles op tijd uit te hebben.

- door Jeanet - 

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Over: Trauma

De nieuwe spionagethriller van meesterverteller Charles den Tex, volgens NRC 'Nederlands beste thrillerauteur'.
John Antink, ex-chef van de geheime dienst, heeft twee weken om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond, in Afghanistan. Diep in vijandig gebied, tijdens een special ops-missie waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, ook John niet. De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.
Als John de Repair Club bij elkaar brengt om de zaak te onderzoeken, wordt al snel duidelijk dat het verleden zich niet zomaar laat oprakelen. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij heel diep heeft weggestopt. Maar de timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn. En dat kan alleen als John begrijpt wat er destijds is gebeurd.

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

Audio-informatie

Voorlezer: Bas Heutinck
Luistertijd: 11 uur en 37 minuten
Aanbieder: Bookchoice

cbb85c12e4442af71a11cb4d719b129d.jpg

De stem was even wennen, waarom weet ik niet want Bas leest rustig en duidelijk voor. Ik zat wel meteen in het verhaal. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je goed op moet letten. Maar dit went best snel. Het is weer erg goed geschreven door Charles den Tex. Het eerste deel, De Repair Club heb ik ook gelezen en de personages zag ik meteen weer voor me. 

In Trauma blijkt een onverwerkt stukje verleden van John Antink te zitten. Dit vond ik zeer knap in het verhaal verwerkt. Dat Charles veel research heeft gedaan naar de situatie in Afghanistan kan je hieruit wel afleiden. Het is een zeer realistisch en actueel verhaal. Dit maakte het luisteren ook erg interessant. Maar de spanning die ik verwachte bleef eigenlijk een beetje achterwege. Tuurlijk wil je weten wat er is gebeurd en of ze het op tijd kunnen ontrafelen maar echt heel spannend was het niet. De tijd wordt afgeteld, maar dit gaf bij mij geen extra spanning. 

Dat Charles goed kan schrijven staat buiten kijf. Hij weet de personages en gebeurtenissen goed te omschrijven. Hierdoor kan je je het goed inbeelden. Dit boek is zeker een aanrader als je van oorlogsverhalen en spionage houdt. Het heeft niet voor niets vijf sterren gekregen in de VN detective en thrillergids.

Mocht je de keuze hebben tussen luisteren en lezen, dan zou ik lezen adviseren, zeker vanwege de hele korte hoofdstukken. Maar dit is natuurlijk ook erg persoonlijk. Het ligt zeker niet aan de voorlezer Bas, want die heeft een goede job geleverd, al moest ik in het begin even wennen. Ik heb het boek 4 sterren gegeven. 

Heb jij al eens een boek gelezen of geluisterd van Charles den Tex?



Reacties op: Jeanet luisterde: Trauma van Charles den Tex

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, doceer...