Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: De perfecte zoon

op 12 mei 2024 door

Auteur Freida McFadden kwam vanuit het niets met een briljante thriller De hulp, waarmee ze in korte tijd de top-lees-lijsten bestormde. Al snel werd er een tweede deel vertaald: Wat de hulp weet, met hetzelfde hoofdpersonage. Het boek wat ik luisterde voor dit artikel is haar nieuwste boek en staat los van de 'De hulp'-serie en heet De perfecte zoon. Heel toepasselijk zo op moederdag.

- door Marieke -

9cabdbc28e2dc4f2107dd773cf68a85b.png

De perfecte zoon

'Mevrouw Cass, we hoopten dat uw zoon een paar vragen zou kunnen beantwoorden over het meisje dat gisteravond verdween...'

Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.

Mijn mening

De eerste twee boeken van Freida McFadden heb ik ook geluisterd. Beide zijn ingesproken door Momo Samwell. Fijne stem om naar te luisteren, maar het moet wel in standje 1,5 want heel snel gaat het niet. De boeken over de hulp vond ik erg leuk en verrassend. De korte hoofdstukken maken het makkelijk om te luisteren en er zit altijd een twist in het verhaal.

Het verhaal van het nieuwe boek sprak me erg aan. Stel je toch voor dat je een zoon hebt waar de politie voor op de stoep staat en dat alles, maar dan ook alles erop wijst dat hij schuldig is aan een misdaad. Ik vond het een zeer intrigerend verhaal. Ook dit boek is ingesproken door Samwell en dat is goed bevallen. Tempo opgeschroefd en zo vloog ik door het boek heen.

Maar zoals wel vaker bij thrillers heb ik vrij snel door hoe de vork in de steel zit en nu dus ook weer. Dat kon de pret niet drukken en ik heb met veel plezier het hele boek geluisterd, alle verdachtmakingen tot me genomen en was aan het einde toch verrast om te zien hoe ze alle puzzelstukjes in elkaar laat vallen. De spanning loopt nog goed op en de onmiskenbare twists van haar zijn zeker terug te vinden.

Ik heb al ergens gelezen dat er een derde deel komt in de serie van De hulp. Daar kijk ik zeker naar uit, maar deze stand-alone was net zo goed de moeite waard.

Heb jij al eens wat gelezen of geluisterd van Freida McFadden?



Reacties op: Marieke luisterde: De perfecte zoon

Meer informatie

Gerelateerd

Over