Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 01/2019

op 31 januari 2019 door

Ik ga gewoon door waar ik vorig jaar gebleven was, met andere woorden: jullie kunnen ook dit jaar een maandelijks leesoverzicht van mij verwachten. De maand januari begon met een tegenvaller die slechts twee sterren van me kreeg, het kan niet altijd prijs zijn. Gelukkig heb ik ook heel veel goede boeken gelezen, met als uitschieter DNA, de nieuwe van Yrsa Sigurðardóttir. 

Hier gaan we! 

1. Baguette met jam voor twee, Wendy Brokers **
Serieuze tegenvaller om het jaar mee te starten. Twee derde van het boek is nogal nietszeggend, steeds herhaling van hetzelfde, zeer oppervlakkig. Dat verandert in het laatste deel van het boek, maar dat voelt dan weer geforceerd aan. Wel goed geschreven, geen ergernissen over spel- of taalfouten. 

2. Erfschuld, Arnaldur Indriðason ****
Dit boek las ik voor een van de IJslandblogs van de Thriller Club. Je herkent in dit boek meteen de rustige, mooie schrijfstijl waar de auteur om bekendstaat. Een boek naar mijn hart.  

3. De akte van mijn moeder, András Forgách ***
Auteur András Forgách ontdekt dat zijn moeder in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw als informante voor de Hongaarse geheime dienst werkte. Het boek is vooral een verzameling van rapportages en notities. Structuur ontbreekt veelal en er zijn te veel uitweidingen. Lees hier mijn recensie voor Hebban. 

4. IJsengel, Nathalie Pagie ****
Origineel, spannend en goed geschreven. Zo moet een thriller zijn. Aangename verrassing. 

5. Uitgebroed, Pat Craenbroek ****
Vlaams thrillerdebuut dat terecht veel positieve commentaren krijgt. Dit boek zit gewoon erg goed in elkaar, goede plot, spannend, aanrader. 

6. Koudvuur, Cilla & Rolf Börjlind ****
Vijfde deel in de serie, duimpjesboek van de Thriller Club. Zoals steeds aangenaam geschreven, goede plot. Niet overmatig spannend, maar toch verrassend hier en daar. 

7. DNA, Yrsa Sigurðardóttir *****
Duimpjesboek van de Thriller Club, tevens de laatste IJslandblog daar. Eerste deel in een nieuwe serie, daar keek ik naar uit. En wat een verrassing, mijn eerste 5-sterrenboek van het jaar! Freyja en Huldar zijn wat mij betreft een gouden duo, dat lang mee kan. 

8. Amore e cinema, Cinzia Medaglia ***
Het is heel erg lang geleden dat ik nog een Italiaans boekje las. Ik had ook helemaal geen zin meer in de avondles, dus ik hoopte op deze manier het plezier terug te vinden. Het boekje was wel leuk, maar ik heb toch weer gespijbeld... 

9. Små pikante drab, Jussi Adler-Olsen ***
Kortverhaal, dat heel goed begint met de humor die toch wel typisch is voor de auteur. Halverwege zakt het verhaal wat mij betreft wat in, het wordt een boek zoals er zovele zijn. Geen super einde wat mij betreft. Uitkijken dus naar het achtste deel in de Q-serie, want ik blijf natuurlijk wel fan van deze Deen! Morgen plaats ik over dit boek een eerste blog in een nieuwe rubriek op de Spot Literatuur uit het hoge Noorden

10. Duivelspiek, Deon Meyer ****
Eerste deel in de serie met Bennie Griessel. In het begin was ik niet helemaal overtuigd, maar daar kwam na een tijd verandering in. Heel goede plot, goed geschreven, klassedebuut. 

11. 13 uur, Deon Meyer ****
Dit boek heb ik jaren geleden al eens gelezen. Ik herlees zelden of nooit iets (tenzij een jeugdklassieker), maar omdat ik de hele serie wou lezen, heb ik deze toch maar opnieuw vastgepakt. Echt heel erg goed, toch geen vijf sterren omwille van het einde waar ik niet wild van was. 

12. 7 dagen, Deon Meyer ***
En door met het derde deel in de reeks. Meyer blijft goed schrijven, maar toch is dit voor mij het minste boek tot nog toe. Het onderwerp ligt me gewoon minder, kan gebeuren. Ik lees het boek later vandaag uit, maar denk niet dat ik nog van mijn drie sterren afwijk. 

Statistiekjes! 

10 boeken in het Nederlands, 1 in het Italiaans, 1 in het Deens 
8 eigen/gewonnen boeken, 4 uit de bieb 
11 papieren boeken, 1 e-book
9 thrillers, 3 romans
1 x 5 sterren, 6 x 4 sterren, 4 x 3 sterren, 1 x 2 sterren
1 recensieboek
0 kleppers 

Wat brengt februari? Doe ik gewoon verder met de resterende Bennie Griessels van Deon Meyer? Of toch eerst iets anders... Tegen vanavond weet ik het vast :-) 

Was januari voor jullie ook een goede maand? 

Tot laters, 
Greet 

PS: Geen idee of ik deze nieuwe banner hou. Pixabay ligt plat, dus ik moest het doen met plaatjes die al op de laptop stonden. 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 01/2019

Gerelateerd