Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 03/2019

op 31 maart 2019 door

Deze maand heb ik niet zo heel veel gelezen. Weliswaar elf stuks, maar daarbij zitten het Thriller Magazine en twee kinderboekjes. De laatste dagen wel het goede ritme weer gevonden en de tweede klepper van de maand verorberd. Voor april verwacht ik nog veel meer kleppergeweld, met onder andere twee boeken van de Libris-shortlist. Voor het zover is, eerst nog even het overzicht van maart. 

Hier gaan we! 

31. Thriller Magazine, Soraya Vink & Sander Verheijen ****
Handig formaat, zeer mooie layout, prachtige kleuren en wat inhoud betreft voor ieder wat wils. Meer dan geslaagde publicatie. 

32. Het meisje dat ik achterliet, Shusaku Endo **** 
Recensieboek. Roman uit 1967 van een van Japans bekendste auteurs van na de Tweede Wereldoorlog. Over keuzes maken. Lees er hier meer over. 

33. Priemwoestijnen, Alex van den Brandhof ****
En nog een recensieboek er meteen achteraan, mijn eerste non fictie voor Hebban. Ik ging even terug naar een van mijn eerste liefdes, de wiskunde. Hier lees je wat ik ervan vond. Dit boek, of beter gezegd deze recensie, kreeg nog een serieus staartje, je leest er alles van in de commentaren... Zo was ik plots een papegaaienboek rijker, lees hier maar

34. Super-Charlie och skurksystern, Camilla Läckberg ***
35. Super-Charlie och spökfällan, Camilla Läckberg ***

Deel 7 en 8 in de kinderboekenserie van Läckberg. Altijd weer leuk om in huis te halen, te lezen en van de prenten te genieten. 

36. Weerzin, Bernard Minier ****
Vijfde deel in de serie met Martin Servaz. We gaan even terug in de tijd en leren de jonge versie van Martin kennen. Duimpjesboek voor de Thriller Club, lees hier wat we ervan vonden. 

37. We doen wat we kunnen, Lykele Muus ***
Derde recensieboek deze maand, ik ben op dreef wat dat betreft. Opvolger van Eland, waar ik helemaal weg van was. Ik was dan ook superblij dat ik dit boek toegestuurd kreeg door Hebban. Het is een vooruitleesexemplaar, de releasedatum van het boek is pas voor midden april voorzien. Dat is ook de reden dat mijn Hebban-recensie nog even on hold staat. 

38. Bara du, Ninni Schulman ***
Alleen jij in het Nederlands, het boek is eind deze maand verschenen. Na een aantal thrillers die zich in het Zweedse Hagfors afspelen (alleen de eerste werd vertaald) heeft Schulman nu een roman geschreven (hoewel de vertaling toch onder Spanning geklasseerd is). Zalig boek om te lezen, maar niet verrassend genoeg, met name het einde kon me niet bekoren, het verhaal was wat mij betreft verre van af. Rond dit boek schreef ik de (korte) derde aflevering in de rubriek 'Nederlands jasje' op de Spot Literatuur uit het hoge Noorden. 

39. Vraag niet om genade, Martin Österdahl ***
Eerste deel van een trilogie. Lang getwijfeld of ik de Zweedse boeken zou kopen, ik was er niet van overtuigd dat het iets voor mij zou zijn. Toen de vertaling dus in de bieb naar mij lag te lachen, heb ik die meegenomen. Niet helemaal mijn ding, zo bleek, gewoon goed. 

40. De leesclub aan het einde van de wereld , Sophie Green ***
Ik was een van de geluksvogels die dit boek bij Hebban wonnen. Een boek over een leesclub, dat is iets voor Greet, moeten ze gedacht hebben! Locatie Australië. De leesclubs spelen eigenlijk een vrij kleine rol in het boek, het gaat hoofdzakelijk over het wel en wee van een aantal vriendinnen en hun families. Echt meeslepend vond ik het boek niet, je kreeg wel een goed idee van de uitgestrektheid en verscheidenheid van het land. 

41. Wereldgeschiedenis van Vlaanderen, diverse auteurs **** 
Recensieboek, het vierde deze maand! Dat wordt de komende maanden weer een pak minder, gok ik. Ik moet nog een half uurtje lezen in dit boek, maar wilde eerst even deze blog afmaken en de wereld insturen. Sterren uitdelen kon ik al, de recensie wordt iets voor de komende dagen. 

Zoals zovele anderen ben ik deze week begonnen in het allerlaatste Cazalets-boek, voor het vijfde Hebban-feuilleton op rij met deze familie. Dat wordt een van de boeken die ik in april zal kunnen afvinken. 

De statistieken! 

8 boeken in het Nederlands, 3 in het Zweeds
10 eigen/gewonnen boeken, 1 uit de bieb 
9 papieren boeken, 2 e-books
4 thrillers, 3 romans, 2 non-fictie, 2 kinderboeken
5 x 4 sterren, 6 x 3 sterren 
4 recensieboeken 
2 kleppers 

Wat brengt april? Onder andere een Libris-leesclub, want ik mag meedoen met De ommegang van Jan van Aken. De rest komen jullie over een maand te weten, tot dan! 

Was maart voor jullie ook een goede maand? Is er een boek uit mijn lijst dat heel hard naar je roept of dat je daarentegen helemaal niets lijkt? 

Tot laters, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 03/2019

Gerelateerd