Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boekenmaand oktober

op 04 november 2016 door

9e838df2171258d6f2c0dba084329f2a.jpg Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Voor ik er erg in had was het al weer november. Tijd om terug te kijken op mijn boeken van oktober. Hoewel er een kleine vakantie voor mij was afgelopen maand, heb ik toch niet zo heel veel boeken gelezen. Ik las de volgende boeken:

Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld,Becky Albertalli

In het kader van lees eens een ander genre wat je normaal nooit leest , wilde ik wel eens een Young Adult boek lezen. Op advies van mijn dochter las ik dit boek. Het is een prettig boek om te lezen over een 16 jarige jongen die op jongens valt maar dit nog niet aan iedereen wil vertellen. Als een email van hem dan bij de verkeerde persoon terecht komt , wordt zijn leven wel ingewikkeld. In de toekomst zal ik zeker vaker een YA boek tussendoor lezen. Kan daarna dan ook leuk met mijn dochter over het boek kletsen.

Waterland, Graham Swift

Een heel mooi geschreven boek over een geschiedenis leraar die zowel zijn familie verhaal vertelt als het verhaal van zijn schoonfamilie. Het gaat over bier, paling, de Franse Revolutie, windmolens, moord, liefde , onderwijs, nieuwsgierigheid en het gevecht tegen het water. Ik las dit boek als onderdeel van mijn leesuitdaging. Dit boek in het Engels moet mijn dochter lezen voor haar lijst voor Engels.

Moeras, Steve Toltz 

Een boek over de vrienden Liam en Aldo. De een politieman die het liefst een schrijver wil zijn, wat niet echt wil lukken en de ander opzoek naar een beter leven maar alleen maar voor het ongeluk geboren. Een qua schrijfstijl nogal overrompeld boek wat ik niet altiijd even goed kon waarderen. Dit boek las ik voor de leesclub van Hebban.

Nemesis, Simon de Waal

Ik het kader van even een lekker boek weg lezen is dit een heerlijk boek om te lezen. Voldoende spanning maar ook weer niet te spannend, daar hou ik wel van.

Ook deze maand kon ik het weer niet laten. In mijn toch al overvolle boekenkast zijn er nog weer een paar boeken bij gekomen.

In Dublin kocht ik in een van de mooiste boekwinkels van de stad het boek: All the bright places van Jennifer Niven. Past prima bij mijn voornemen om meer YA boeken te lezen. Mijn dochter had ook geen bezwaar tegen dit boek, als ik het boek gelezen heb wil zij deze ook graag lezen.

Bij een lezing van Marcia Goddard over haar onderzoek naar autisme kocht ik haar boek Anders denken Zelf ben ik beroepsmatig geinteresseerd in het onderwerp. Het boek is zeker aan te raden voor iedereen die meer over het onderwerp wil weten.

Als laatste kocht ik Aan het einde van de dag van Nelleke Noordervliet.  Dit boek ga ik lezen voor de boekclub waar ik lid van ben. Lang geleden heb ik een boek van de schrijfster gelezen en weet niet meer goed of dit nu een mooi boek was. Ben erg benieuwd wat iedereen hier van gaat vinden.

Naast al deze boeken doe ik ook nog mee met de leesclub Het achtste leven (voor Brilka). Elke week kijk ik met vele mede lezers uit naar het nieuwe deel.

Er blijft gelukkig weer genoeg te lezen voor in november.



Reacties op: Mijn boekenmaand oktober

Gerelateerd

Over

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest...

Graham Swift

Graham Swift

Graham Swift (1949) is de auteur van tien romans, twee verhalenbundels en een ve...

Steve Toltz

Steve Toltz

Steve Toltz (1972, Sydney) veroverde in 2008 de wereld met de prettig gestoorde ...

Simon de Waal

Simon de Waal

Simon de Waal (1961) is scenarioschrijver, auteur en regisseur. Daarnaast w...

Jennifer Niven

Jennifer Niven

Jennifer Niven schreef eerder voor volwassenen. Waar het licht is is haar eerste...