Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken(reis)maand april

op 05 mei 2017 door

Hoewel mei al weer bijna een week oud is maak ik toch nog even de boekenbalans op voor de maand april. april was voor mij een lekkere leesmaand. Niet alleen las ik voor mijn doen een groot aantal boeken deze maand, namelijk negen. Ook las ik vele genres door elkaar heen. Naast het lezen waren er ook nog andere boekige dingen in april. Ik ging naar de literaire salon met Lize Spit. Je kunt hier lezen hoe dat was. En daar was natuurlijk ook Bookstoreday op 29 april wat ik heb gevierd  in 2 boekwinkels. Al met al een leuke maand op boekengebied. Ik las de volgende boeken:

18. De ondergrondse spoorweg, Colson Whitehead (V.S.)

Dit boek las ik samen met mijn leesclub. Een al door vele bejubeld boek over de slavernij in Amerika. Heel mooi geschreven , af en toe gruwelijk maar door de schrijfstijl blijft het een boek waarin je door wil blijven lezen. Het beschrijft ook nog een stuk geschiedenis die nog niet altijd goed gekend is.

19. Zachte riten, Marja Pruis (Nederland)

Genomineerd voor de Libris Lilteratuurprijs. Ik las dit boek in een buddyread samen met Helena voor WeLoveLit. Een schrijfstijl waar ik even aan moest wennen, je volgt de gedachtegang van de hoofdpersoon en die kan nog wel eens wat wispelturig zijn. Voor mij geen winnaar van de Libris, maar ook geen straf om te lezen.

20. Fantastic beasts and where to find them, J.K. Rowling (New York) 

Een boek gewonnen bij Hebban voor een recensie. Ik heb de film gezien en daarvan ontzettend genoten. Het boek , geschreven als filmscript, is goed te lezen in die vorm. Als snel zag ik de film weer helemaal voor mij. Voor Harry Potter fans z een aanrader, zeker als je de film ook gezien hebt.

21. Expeditie Edith, Edith Bosch, (Nederland)

Dit is niet een boek wat ik snel zou hebben uitgekozen om te lezen. Echter ik heb in de maand april nog al wat treinmeters moeten maken naar symposia en dan lees ik het liefst onderweg dingen waar ik niet zo bij na hoef te denken. Via Elly's choice had ik dit boek nog op de e-reader staan. Het viel niet tegen, het is een prettig boek om te lezen en geeft een aardig inkijkje in de judo wereld. In ieder geval zorgde het voor een aantal ontspannen leesuurtjes in de trein.

22. Een charismatisch defect, Eva Kelder (Nederland) 

Voor de Hebban leesclub gelezen. Na het debuut van Eva Kelder zeker een mooie 2de roman en een zeer interessante leesclub.

23. Piper Perish, Kayla Cagan (V.S.)

Lees eens wat anders in april. Voor mij was dat dit boek , een YA. In dagboekvorm geschreven leest het lekker weg. In een blog kun je lezen wat ik er verder van vond.

24. In het museum, Joost van Driel (Nederland, Belgie)

Ook deze lees ik voor de Hebban leesclub en daar zijn we nu nog druk mee bezig. Eerder verschenen er al leuke Spots op WeLoveLit over de ontmoeting die de Club van 10 had met deze schrijver. Zeker een leuke toevoeging bij het lezen van dit boek.

25/26. Twee boeken gelezen in het kader van de Hebban debutantenprijs waar ik verder nog niet zo veel over kan vertellen.

Al met al een leuke leesmaand. Volgende maand staan er ook weer de nodige boeken en evenementen op het programma. Ik mag meelezen met het feuilleton van de Cazelet kronieken, ik ga naar de ZinBoekenclub, een lezers evenement en naar het DASMAG festival. Genoeg leuke dingen om naar uit te kijken.



Reacties op: Mijn boeken(reis)maand april

Gerelateerd