Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Halfway There! Part 2

op 28 juni 2018 door

In het artikel Halfway There! gaven de eerste readers jullie een kijkje in hun leven - op boekengebied - voor de eerste helft van het jaar. Hoe staat het er voor met het geplande aantal te lezen boeken? Waar zijn ze met hun reading challenge? In deel twee vertellen de overige Readers hoe het er voor staat.

Samengesteld door Annemieke de Jong

Reader Silvia

Ik had me voorgenomen om dit jaar 50 boeken te gaan lezen. Mijn teller staat op dit moment op 36 boeken. Het lijkt er dus op dat ik de 50 ruimschoots ga halen. Tot nu toe ben ik vooral boeken gaan lezen die me aanspreken. Als ik dan een challenge categorie kan afstrepen dan is dat mooi meegenomen. Van de 36 boeken kon ik 25 categorieën afstrepen. Ik houd alles bij in een Excelsheet. Daarin noteer ik welke titel ik voor welke challenge categorie heb gelezen, mijn waardering, het genre, de taal en waar ik het boek vandaan heb (eigen kast, bibliotheek, Hebban). Ik had eigenlijk meer boeken in het Engels willen lezen, maar verreweg de meeste boeken waren toch in het Nederlands geschreven. Ik neem me ook voor om elke maand minstens één boek uit eigen kast te lezen, maar ook dat lukt niet altijd: er komen zoveel nieuwe, mooie boeken uit! Van de zomer ga ik hier echt een inhaalslag maken! Toppers tot nu toe waren voor mij Circe en The Song of Achilles van Madeline Miller en Peachez, een romance dat ik voor de Libris leesclub las.

Reader Annemieke

Ondanks dat ik eind 2017 de 50 boeken niet wist te lezen, was ik vast besloten dit jaar om een boek per week te lezen. Dit brengt het doel voor 2018 op 52 boeken. De teller staat inmiddels op 43 boeken, waaronder 9 prentenboeken (waarvan ik nog niet zeker weet of en hoe ik ze mee ga laten tellen). Maar goed ook zonder de prentenboeken mee te tellen lig ik heerlijk op schema. 

Dit jaar doe ik mee aan de Hebban Reading Challenge en de Pop Sugar Reading Challenge. Om alle categorieën te kunnen afvinken zie ik geen andere optie dan de titels bij beide challenges te gebruiken, maar wel op zo'n manier dat ik per challenge een titel hooguit een keer mag gebruiken. Dit brengt de teller voor de Hebban Reading Challenge op 29 van de 50, en bij de PopSugar Challenge op 21 (of zonder dubbel tellen 7) van de 50. Mocht ik de 100 titels kunnen halen dan hoop ik beide challenges met andere boeken af te kunnen vinken (maar dat zal lastig worden).

Ik heb in het afgelopen half jaar enorm genoten van veel boeken. Maar een aantal sprongen er uit, zoals Children of Blood and Bone waarmee ik, als ik zou willen cheaten wel meer dan één categorie had kunnen afvinken. En ook Nevermoor behoort tot de favorieten. De categorieën die ik nog moet invullen zullen lastig worden, daar ik toch een bepaalde voorkeur heb. Lastig wordt een Aziatische Roman of Thriller. Ik heb nog geen idee wat ik daarvoor zal gaan lezen. Tips zijn dan ook van harte welkom.

Reader Demi

Ik heb mijn teller iets verhoogd dit jaar en op 60 boeken gezet. We zijn nu ruim over de helft van het jaar en ik heb nu 31 boeken gelezen. In de zomervakantie en kerstvakantie lees ik altijd veel, dus ik weet bíjna zeker dat het me gaat lukken de 60 te halen. Vorig jaar stond de teller op 50 en zette ik het in de kerstvakantie op 60, omdat ik vóór de vakantie begon al mijn doel had bereikt. De 60 boeken haalde ik toen met gemak, maar toen was er wel het verschil dat ik in de zomervakantie een tijdelijk abonnement bij de bieb had genomen van drie maanden. Daardoor las ik meer en sneller boeken, mede ook doordat veel boeken alleen in het Nederlands beschikbaar waren (die ik toch net wat sneller lees dan Engelse boeken). Bovendien waren dit veelal thrillers waar ik altijd vrij snel doorheen ben als het lekker spannend is. Dit jaar heb ik geen abonnement genomen omdat ik aan mijn stapel ongelezen boeken wil beginnen. Ik ga in juli op vakantie en dan ga ik vast een stapel nieuwe boeken kopen, dus ik heb in ieder geval genoeg om te lezen thuis. Misschien volgend jaar weer!

In het begin van dit jaar vinkte ik nog getrouw categorieën af, maar nu wacht ik tot het jaar bijna om is en ik een overzicht heb van wat ik heb gelezen. Dan kan ik gaan puzzelen en proberen om zoveel mogelijk categorieën af te vinken door de boeken handig in te delen.
Tot nu toe vond ik het heel tof om samen met Merel van de SFFclub de eerste zes delen van de 'Glazen Troon' serie van Sarah J. Maas te lezen. Ik heb toevallig net het laatste boek uit en moet nu net als de andere fans wachten tot het slotdeel deze oktober. Ook Spinning Silver was een mooie ervaring - niet alleen gaf ik het boek 5 sterren, maar kreeg ik ook de mogelijkheid schrijfster Naomi Novik te ontmoeten in Amsterdam en interviewde ik haar zelfs.

Ik kijk er naar uit om mijn ongelezen boeken wat aandacht te geven en ben vooral benieuwd hoe 'The Dark Tower serie van Stephen King verder gaat na de eerste twee delen gelezen te hebben.

Reader Kayla

Na vorig jaar heb ik mijn challenge een beetje opgekrikt. Aan het eind van het jaar hoop ik 25(!) Boeken te hebben gelezen. Nee, 25 klinkt niet als heel veel, zeker als je de challenges van mijn medereaders ziet, maar ik geniet van elk boek dat ik kan lezen. Ik zit momenteel op zeven, dus ik loop precies op schema. Als ik er tijdens de zomervakantie 11 lees, dan hoef ik het tweede half jaar ook maar 7 boeken te lezen. Dat komt dus helemaal goed.

Ik lees niet bewust om categorieën af te kunnen strepen, maar ik heb er toch wel een aantal gehad. Het leukste boek vond ik The Summoner 1: The Novice. De schrijver, Taran Matharu, heb ik ook mogen ontmoeten op YAlfest.

Ik hoop categorie #31 te voltooien: lees een boek dat je al heel lang uit wilt lezen. Ik ben namelijk een tijdje terug al begonnen in het boek American Gods. Een heel leuk boek, maar ik heb het nog niet uit kunnen lezen.

Reader Dorien

Mijn doel voor dit jaar is, net als vorig jaar, 50 boeken. Op dit moment heb ik 20 boeken uit gelezen, dus ik zit niet helemaal op schema. Maar in het tweede deel van het jaar doe ik nog mee aan een aantal read-a-thons waarmee ik mijn aantallen weer flink op kan krikken. Zo komen er in juli de 24 in 48 read-a-thon en de booktube-a-thon al aan!

Met de 50 categorieën ben ik niet heel bewust bezig geweest. Ik heb met de 20 boeken die ik tot nu toe las 19 categorieën kunnen afvinken. De lastigste categorie wordt denk ik een Vlaams debuut. Dit omdat ik geen Nederlands talige boeken lees en ik het idee heb dat Vlaamse boeken weinig vertaald worden naar het Engels.

Het boek wat me het meeste is bijgebleven is Charlotte's Web van E. B. White. Dit was vroeger mijn favoriete kinderboek en las ik dit jaar voor het eerst in het Engels voor een projectje wat we met de Readers hebben gedaan. Echt super leuk!! En nu ga ik weer gauw lezen om te zorgen dat ik die 50 boeken nog ga halen!!

Reader Karin

Ik heb dit jaar mijn reading goal op 75 boeken gezet. Inmiddels heb ik al 42 boeken gelezen dus ik lig goed op schema. Ik verwacht dat ik mijn doel wel ga halen want ik zit in een lekkere leesflow.

Recent las ik Leah on the Offbeat het derde boek van Becky Albertalli. Ik vond haar eerdere boeken, Simon vs the Homo Sapiens Agenda en The Upside of Unrequited heerlijke verhalen, en ook Leah on the Offbeat stelde me niet teleur. Het boek viel voor de challenge mooi in de categorie ‘Een boek met een naam in de titel’. Ik heb niet echt een strategie als het gaat om de verschillende categorieën te kunnen afvinken. Meestal lees ik een boek en kijk ik achteraf in welke categorie hij past. Ik heb nu in totaal 22 categorieën voltooid.

Ik krijg natuurlijk ook inspiratie van alle Reading Challenge artikelen op de Hebban Readers pagina. Uit het artikel over challenge 7: lees een boek met cijfers heb ik weer een nieuw boek voor mijn TBR kunnen halen: Three Dark Crowns. En zo blijft mijn TBR wel groeien, dus met die 75 boeken komt het wel goed!

Als Readers zijn we natuurlijk ook erg nieuwsgierig hoe het met de Reading Challenge gaat, van jullie als volgers. Heb je moeite om een bepaalde categorie af te vinken, of heb je juist een tip voor ons als readers. Laat het ons weten!



Reacties op: Halfway There! Part 2

Meer informatie

Gerelateerd