Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Halloween for Young Adults

op 26 oktober 2017 door

Voor wie het nog niet weet: Halloween is afgeleid van All Hallows’ Eve, de avond voor Allerheiligen, en komt uit het 16e eeuwse Schotland. De oorsprong is het Keltische feest Samhain.

De Kelten vierden dit feest op 31 oktober, omdat op 1 november het oogstseizoen eindigde. Met de oogst in de graanschuur en het vee op stal was het tijd voor een feest. De Kelten geloofden dat tijdens Samhain de deur naar de onderwereld een klein stukje openstond. Zo konden de zielen van de doden naar onze wereld komen. Maar ook demonen konden door de deur komen. Om deze slechte wezens af te schrikken verkleden mensen zich op Halloween.

Dit is genoeg inspiratie voor tal van 'griezelboeken'. Hier een selectie. En tevens de eerste vraag van de Halloweenquiz: Wat is de laatste letter van de achternaam van de hoofdpersoon - uit het boek van Alicia Rades - die ontdekt dat ze bijzondere gaven heeft?

1. Madeleine Roux: Asylum (2013)

Voor de 16-jarige Dan Crawford is het New Hampshire College programma de kans van zijn leven. Wanneer Dan er aankomt blijkt dat de normale zomerverblijven gesloten zijn. De studenten worden daarom genoodzaakt om in de Brookline Dorm, vroeger een psychiatrisch ziekenhuis, te verblijven. Dan en zijn nieuwe vrienden Abby en Jordan verkennen vreemd gevormde zalen en verborgen kelder van dit pand en ontdekken zo wat hier vroeger gebeurd is. Het blijken geheimen die terug voeren naar het duistere verleden van het gebouw. Brookline blijkt geen gewoon psychiatrisch ziekenhuis te zijn geweest.

Maar wat was Brookline dan wel? Dan, Abby en Jordan gaan op ontdekkingstocht en dat wordt griezelen.

2. Brenna Yovanoff: The Replacement (2010)

Mackie Doyle woont in het kleine plaatsje Gentry. Hij komt uit een wereld van tunnels en donker water, een wereld van levende dode meisjes die door een getatoeëerde prinses geregeerd worden. Hij is zestien jaar geleden verwisseld met een baby. Mackie moet vechten om in de mensenwereld te overleven. Hij is namelijk allergisch voor ijzer, bloed en gewijde grond. Hij wil er alles aan doen om te overleven en zo bij zijn geliefde Tate te kunnen zijn. Maar als de zus van Tate verdwijnt, wordt Mackie meegesleurd naar de onderwereld van Gentry, die bekend staat als Mayhem (Chaos). Hij moet donkere schepsels bestrijden en zijn plaats in onze of hun wereld zien te vinden.

Hoe eng kan het zijn? Niet alles blijkt te zijn zoals het lijkt te zijn!

3. Helen Vivienne Fletcher: Broken Silence (2017)

De 17-jarige Kelsey heeft veel problemen: een vervelend vriendje, een erg zieke moeder, een afwezige vader en een nieuwe liefje dat haar in verwarring brengt. Nadat haar vriend haar in het openbaar heeft aangevallen, belt een vreemde haar op en biedt zijn hulp aan. Aanvankelijk besteedt Kelsey weinig aandacht aan dit aanbod, maar de beller blijkt serieus te willen helpen.

Hij zorgt ervoor dat Kelseys vriendje in coma raakt. Plotseling zijn de mensen die Kelsey lief heeft in gevaar. Kelsey moet de identiteit van de beller zien te achterhalen voordat het te laat is.

Een spannende thriller vol twists. Je blijft gissen hoe dit af zal lopen.

4. Daniel Kraus: Rotters (2011)

De 16-jarige Joey Crouch woont in Chicago bij zijn moeder. Joey speelt het liefst op zijn trompet en probeert zo weinig mogelijk last te hebben van de middelbare school waarop hij zit. Alles wordt anders op het moment dat de moeder van Joey bij een tragisch ongeluk om het leven komt. Hij wordt naar landelijk Iowa gestuurd om bij zijn vader te gaan wonen die hij nooit heeft gekend. Zijn vader is een vreemde, eenzame man met geheimen. In eerste instantie wil de vader van Joey niets met hem te maken hebben, maar als vader en zoon het met elkaar eens zijn geworden, breekt voor Joey een opwindende, angstaanjagende tijd aan.

Een creepy horrorboek dat je meesleept in het avontuur van Joey.

5. Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer (2011)

Mara snapt niet hoe ze in het ziekenhuis is terecht gekomen. Een ongeluk kostte haar vrienden het leven, maar zij bleek wonderwel niet gewond. Ze gelooft er niet meer in dat ze na deze enge ervaring nog verliefd kan worden. Ze verloor niet alleen haar beste vriendin, maar ook haar lieve vriendje en diens zus. En tot overmaat van ramp verhuist haar familie om haar een nieuwe start te geven. Maar dat nieuwe begin is voor haar vol hallucinaties over lijken; ze bevindt zich op de grens tussen werkelijkheid en nachtmerrie. Op school ontmoet ze Noah. Hij is een knappe charmante jongen die vastbesloten lijkt om Mara te helpen bij het bepalen van wat echt is, wat zij zich inbeeldt en wat heel erg gevaarlijk is.

Spannend en intrigerend. Een boek van 452 pagina's dat je soms doet vergeten adem te halen.

058b9925cec4d910162d8b76abb73b89.jpg

6. Melle Amade: Sanctuary (2016)

Shae heeft problemen om met haar woedeaanvallen om te gaan. Zij is niet de enige. Haar moeder heeft dat ook. Dit leidt tot ernstige botsingen tussen beide. Haar jongere broer en vader proberen de vrede te bewaren. Om rust te vinden, gaat Shae naar haar "heiligdom" dat zij en haar vrienden gebouwd hebben toen ze nog jong waren. Dezelfde vrienden die haar deze zomer in de steek gelaten hebben. Ze ontdekt een gewelddadige, bovennatuurlijke wereld.

Een aangrijpend verhaal met mysterieuze personages dat je op het puntje van je stoel doet gaan zitten!

7. Sandie Will: The Caging at Deadwater Manor (2017)

De 14-jarige Jeannie Kynde hoort dat haar moeder verdronken is in de donkere wateren langs de kust van Florida. Haar vader is niet meer de zorgzame vader die hij ooit was. Vier jaar later is Jeannie eindelijk oud genoeg om van haar vader los te komen, maar hij beslist anders. Hij stopt haar in Deadwater Manor: een psychiatrisch ziekenhuis met een bedenkelijk verleden.

Zal ze voor altijd opgesloten blijven? En ontkomt Jeannie aan de verschrikkingen van het ziekenhuis en aan de seksuele bedreigingen? Een boek voor de oudere YA!

8. Stephanie Perkins: There’s Someone Inside Your House (2017)

Bijna een jaar geleden kwam Makani Young bij haar oma in Nebraska wonen. Ze moet zich nog steeds aanpassen aan dit nieuwe leven. Ze wordt nog altijd achtervolgd door haar verleden in Hawaii. Leerlingen op haar middelbare school worden op gruwelijke wijze vermoord. Wanneer de jacht op de moordenaar steeds intensiever wordt, is Makani genoodzaakt haar eigen donkere geheimen onder ogen te zien.

Wie niet tegen bloed kan, moet dit griezelige boek zeker niet lezen!

9. Lindsey R. Loucks: The Grave Winner (2015)

Leigh Baxton is bang dat haar moeder opstaat uit de dood. Leigh fietst naar de plaatselijke begraafplaats en begraaft een aantal van haar moeders dingen in haar graf om ervoor te zorgen dat ze daar blijft. Wanneer de mysterieuze gravenverzorger haar waarschuwt om geen giften aan de doden te geven, luistert Leigh niet.

Twee dode tovenaressen hebben iemand uit haar graf laten opstaan. In haar plaats is iemand begraven die cadeaus in dat graf stopte. De tovenaressen begraven namelijk iedereen die giften in een graf stopt en latende dode uit het graf weer opstaan. Met hulp van de gravenverzorger moet Leigh erachter zien te komen komen wat zo bijzonder is aan de geschenken die ze in het graf legde en waarom de tovenaressen haar en haar zusje stalken. Als ze dat niet doet, zal ze een andere geliefde verliezen of uiteindelijk zichzelf aan de dood moeten overgeven.

Dit bovennatuurlijke horrorboek heeft veel weg van Anna Dressed in Blood. Ondanks het genre bevat het boek hartverwarmende passages.

10. Alicia Rades: Fire In Frost (2015)

Crystal Frost houdt zichzelf voor dat ze niet gek is. Ze weet dat normale mensen geen spoken zien. Crystal ontdekt echter dat ze bijzondere gaven heeft: ze kan zowel de toekomst als het verleden zien en ze kan met de doden spreken. Nadat ze haar eerste spook gezien heeft, komen geheimen van haar familie, vrienden en klasgenoten naar boven. Wanneer ze deze geheimen openbaar maakt, kan dat gevaar opleveren, maar als ze dit niet doet ook!

Met de hulp van haar moeder en haar twee beste vrienden, Emma en Derek, onderneemt Crystal een paranormale reis die tot veel onthullingen leidt.

f4b589421c6bb852b0364f896eddcdbc.jpg

Vorige afleveringen:

Dag 1 van de Halloweenweek met intro over de halloweenquiz

Dag 2 van de Halloweenweek: Halloween for Young Adults



Reacties op: Halloween for Young Adults

Meer informatie

Gerelateerd