Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Top 25 - De Engelstalige Top

op 26 juli 2018 door

Het grote nieuws was niet te missen! Op 18 juni kondigde Hebban aan op zoek te gaan naar de 1000 mooiste boeken aller tijden. Alle lezers werden uitgenodigd om vanaf 1 juli hun persoonlijke top 25  van mooiste boeken aan hun account toe te voegen. Op 1 september wordt de balans opgemaakt. Later die maand zal voor het eerst de Hebban Top 1000 gepubliceerd worden. Want: Mooie boeken mogen nooit vergeten worden!

Door Annemieke

Wie zijn top 25 al heeft samengesteld, zal het waarschijnlijk met ons eens zijn. Het is een bijna onmogelijke opgave! Zoveel mooie boeken. Zoveel boeken waar je in eerste instantie misschien niet aan gedacht hebt, maar die je dan ineens bij de top 25 van een ander terug ziet. En dus zit er vervolgens niets anders op dan je eigen top 25 aanpassen. Misschien wel niet slechts één keer, maar meerdere keren!

We love English!

De Hebban 1000 wordt samengesteld op basis van Nederlandstalige boeken en dus wordt de lezer uitgenodigd om bij Engelse titels de Nederlandse vertaling te plaatsen in hun top 25. Een mooie aanpak omdat daarmee de Engelse en de Nederlandse titels samen één plekje veroveren in de top. Maar tja, als Hebban Readers Club volgt dan toch een dilemma. Wat doe je met juweeltjes van boeken, die helaas nog geen Nederlandse vertaling hebben. Of boeken waarvan de Engelse versie zoveel beter is dan de vertaling? Moet je die weg laten uit je top 25? Nee, zeker niet want de Hebban Readers presenteren...

De Engelstalige top!

Wat gaan we doen? Samen met jullie gaan we op zoek naar een top van Engelstalige boeken, die nog niet naar het Nederlands vertaald zijn en daardoor geen plaats kunnen bemachtigen in de Hebban 1000. Daarom willen we jullie, als lezers van Engelstalige titels, uitnodigen om deze pareltjes juist wel in je top 25 te plaatsen. Heb je dat gedaan? Deel dan onder ons artikel je eigen top 25 zodat wij deze titels kunnen inventariseren en een Engelstalige top samen te stellen. 

Deel met ons voor 1 september 2018 je top 25, met daarin jullie Engelse titels! Houd onder dit artikel een pleidooi voor een wereldwijde vertaling van je favoriet. Wie weet krijgt je boek niet alleen een plek in de Engelstalige top, maar wordt je door Hebban verrast met een leuk Engels boekenpakket. 



Reacties op: Hebban Top 25 - De Engelstalige Top

Meer informatie