Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het vervolgdeel van je favoriete serie

op 13 december 2018 door

Als je houdt van (young adult) fantasy en je zit te wachten op het nieuwste deel van je favoriete serie dan heb je een grote kans dat je in 2019 geholpen wordt. Veel series krijgen namelijk volgend jaar een vervolg. Hierna een selectie.

Door: Onno

Holly Black: The Folk of the Air Series

In 2018 verscheen het eerste deel The Cruel Prince en ditzelfde jaar ook nog een korte novelle onder de titel The Lost Sisters. Op 8 januari 2019 verschijnt het tweede deel The Wicked King.

Stephanie Garber: The Caraval Series

In deze serie zijn twee boeken verschenen: Caraval in 2017 en Legendary in 2018. Op 7 mei 2019 verschijnt het derde en laatste deel met als titel Finale.

Legend bereidt zich voor op zijn officiële kroning en Tella is vastbesloten dit te beletten. Ze gelooft dat haar eigen moeder de rechtmatige erfgenaam van de troon is.

Tomi Adeyemi: The Legacy of Orïsha Series

Children of Blood and Bone uit begin 2018 is het eerste deel van deze serie. Op 5 maart 2019 verschijnt het tweede deel Children of Virtue and Vengeance.

Zélie en Amari zijn er in geslaagd om de magie terug te brengen naar het land Orïsha. Wanneer de monarchie en het leger zich verenigen om Orïsha onder controle te houden, moet Zélie vechten om Amari's recht op de troon veilig te stellen. Het derde en laatste deel verschijnt waarschijnlijk in 2020.

Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes Series

In 2015 verscheen het eerste deel An Ember in the Ashes, hierna volgden in 2016 A Torch Against the Night en in 2018 A Reaper at the Gates. Op 18 april 2019 volgt het vierde deel, waarvan de titel helaas nog niet bekend is.

Susan Dennard: The Witchlands Series

Het eerste deel Truthwitch verscheen in 2016, het tweede deel Windwitch in 2017. Begin 2018 volgde de 240 pagina's tellende novelle Sightwitch die een opmaak is voor Bloodwitch dat op 12 februari 2019 verschijnt.

Hoog in de besneeuwde bergen wacht een bloeddorstige horde rovers op de komst van de winter om het klooster en zijn geheimen te vernietigen. Aeduan probeert dit samen met Iseult en Owl te voorkomen.

Katherine Arden: The Winternight Trilogy

Deze serie startte in 2017 met The Bear and the Nightingale, in het zelfde jaar gevolgd door The Girl in the Tower. Het derde deel The Winter of the Witch verschijnt binnenkort, namelijk al op 8 januari 2019.

Prins Dmitrii, de neef van Vasya wordt bedreigd. De macht van Konstantin neemt toe en de Tataren onder leiding van Mamai zijn op zoek naar het zilver van Dmitrii. En ondertussen wordt Vasya een volwassen vrouw die zich bewust is van haar capaciteiten. Ze wordt geholpen door Pozhar, de vuurvogel.

Seanan McGuire: The Wayward Children Series

Ook op 8 januari 2019 verschijnt het vierde deel van deze serie. Het is getiteld In an Absent Dream. Het werd voorafgegaan door Every Heart a Doorway in 2016, Down Among the Sticks and Bones in 2017 en Beneath the Sugar Sky in 2018.

In an Absent Dream vertelt de geschiedenis van Lundy, een serieus jong meisje dat liever wil studeren en dromen dan een huisvrouw te worden. Als ze zes jaar is realiseert ze zich dat haar hele leven voor haar gepland gaat worden. Dit wil ze niet. Op een dag vindt ze een deur en als ze hierdoor gaat verandert haar leven volledig.

Brent Weeks: The Lightbringer Series

In de afgelopen acht jaar zijn al vier delen verschenen. Het begon in 2010 met The Black Prism. In 2012 volgde The Blinding Knife, in 2014 The Broken Eye en in 2016 The Blood Mirror. Voor 27 augustus 2019 staat het vijfde deel gepland: The Burning White.

Mark Lawrence: The Book of the Ancestor Series

Op 9 april 2019 verschijnt het derde deel in deze serie: Holy Sister. Red Sister, verschenen in 2017, was het eerste deel. Hierop volgde in 2018 Grey Sister. In ditzelfde jaar werd ook een kort verhaal met als titel Bound gepubliceerd.

Let op: alle genoemde data zijn de dagen waarop het boek in de Verenigde Staten en/of het Verenigd Koninkrijk verschijnt. In Nederland en België kan dit dezelfde dag zijn; in sommige gevallen wordt het wat later.

Op welk vervolgdeel van welke serie zit jij te wachten?



Reacties op: Het vervolgdeel van je favoriete serie

Meer informatie

Gerelateerd