Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wanted: Read-Alikes of I Am Pilgrim!

op 22 februari 2021 door

Ik ben pelgrim (I Am Pilgrim) van Terry Hayes prijkt ook in 2021 nog als nummer 1 bovenaan de Hebban Top 1000. Als je dit boek gelezen hebt en er ook heel enthousiast over bent, dan is het niet vreemd om te denken: ik wil wel eens nog zo’n soort boek lezen. Wat vind jij hiervan? Heb jij boeken gelezen die veel weg hebben van dit boek van Terry Hayes?

Door: Onno

Als je op internet gaat speuren en zoekt op soortgelijke boeken dan vind je bij finder.com een paar suggesties: Trust Your Eyes (NL: Geloof je ogen) van Linwood Barclay. Het gaat over twee broers: de geestelijk gehandicapte Thomas, die er verzot op is om via zijn PC door de straten van steden te dwalen, en Ray die na de dood van hun vader de zorg voor Thomas op zich wil nemen. Maar als Thomas achter zijn computer door de straten van New York City doolt, ziet hij iets in een venster: het lijkt erop dat een vrouw wordt vermoord.

Andere suggesties van finder.com zijn W is for Wasted (NL: W staat voor wild) van Sue Grafton, waarin hoofdpersoon Kinsey Millhone in het kantoor van de lijkschouwer geroepen in een poging het lichaam van een dakloze man te identificeren met haar telefoonnummer in zijn zak en Dead before Dying (NL: Fenix) van Deon Meyer, waarin drie mannen zijn vermoord met behulp van een eeuwenoud Duits pistool met originele kogels. De moorden lijken geen verband te houden, maar leiden tot paniek.

Bookbrowse komt met weer een andere suggestie: The Walking Dead van Gerald Seymour; schlowlibrary.org stelt voor Red Sparrow van Jason Matthews en Lexicon van Max Barry en ten slotte suggereert reddit.com/r/suggestmeabook het niet naar het Nederlands vertaalde The Power of the Dog van Don Winslow.

En als dit nog niet genoeg is dan is een andere optie Inferno van Dan Brown. Daarin is Bertrand Zobrist vastbesloten met de pest de wereldbevolking uit te roeien. Robert Langdon wordt wakker in een ziekenhuis in Florence en weet niet meer hoe hij daar terecht is gekomen. In zijn bezittingen vindt hij via Dante's literaire klassieker Inferno aanwijzingen om een wereldwijde dreiging te stoppen. Samen met de jonge arts Sienna Brooks probeert Langdon de aanwijzingen te ontrafelen om erachter te komen waar de pest zal worden vrijgelaten. Er is echter een groep individuen die vastbesloten is om te voorkomen dat ze erachter komen.

Tenslotte: The President is Missing van Bill Clinton en James Patterson. Hierin bereidt president Jonathan Lincoln Duncan zich voor om te getuigen voor een commissie van het Huis. Zijn staf heeft hem afgeraden te getuigen. Politieke opportunisten zijn van plan de president af te zetten. Het Congres dringt erop aan dat hij zijn acties van de afgelopen week uitlegt. Volgens telefoongegevens die zijn vrijgegeven door een Franse krant, belde president Duncan rechtstreeks Suliman Cindoruk, het hoofd van de tereurorganisatie Sons of Jihad. Duncan weigert te vertellen dat deze terroristische organisatie heeft gedreigd binnen enkele dagen een verwoestend computervirus te activeren, dat elke server, computer en elektronisch apparaat in Amerika zal infecteren. Na activering zullen de financiële, juridische, veiligheids- en medische dossiers van het land binnen enkele uren volledig worden gewist. Het transport- en elektriciteitsnet zal crashen en het watersysteem zal niet langer drinkbaar zijn. President Duncan laat het er niet bij zitten.

Welk boek zou jij aanraden aan fans van I Am Pilgrim?



Reacties op: Wanted: Read-Alikes of I Am Pilgrim!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...