Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Let's get Started & Join the Summer BucketList Bookstagram Challenge!

op 01 juli 2020 door

Het is al weer even geleden - nou ja even - dat wij als Readers de handen ineen sloegen voor een heuze #HebbanReadersBookstagramChallenge ter ere van het 1-jarig bestaan van de Readers. En wat was dat een heerlijke ervaring... zoals was terug te lezen op de spot. En nu de vakantie in aantocht is - een vakantie die misschien toch net wat anders was dan we hadden gehoopt, hebben wij onze creativiteit opnieuw los gelaten op een heuze Bookstagram Challenge. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder

Door Annemieke de Jong

Bookstagram Challenge - voor wie het nog niet kent!

Wie actief is op Instagram (en meer specifiek op Bookstagram) heeft direct een 'aha'-momentje bij het horen van de term Bookstagramchallenge. Wat is het? Een challenge waarbij we onze volgers vragen dagelijks een boekenfoto te plaatsen (op Instagram of bijvoorbeeld Facebook) aan de hand van een prompt (bepaalde term of omschrijving). Hierbij maak je gebruik van een specifieke hashtag, zodat deelnemers elkaar gemakkelijk kunnen vinden. In ons geval gaat het om #SummerBucketlistReadingChallenge #HebbanReadersBookstagram #ReadersReadingChallenge

Hoe doe je mee?

Je kunt meedoen op Instagram met je eigen instagramaccount. Wil je dat we je deelname kunnen zien - en misschien wel één van je foto's delen in de terugblik, zorg dan dat we je foto kunnen zien. Dit kan ook bij een besloten profiel - zorg er dan voor dat je door ons gevolgd wordt. Volgen we je nog niet, laat onder dit artikel dan je instagram achter zodat we je kunnen volgen.

Nu is het een redelijk 'Last Minute' oproep. Vandaar dan ook dat de wijze van deelname wat vrije ruimte biedt. Het is leuk als je alle dagen mee doet en alle prompts gebruikt. Maar je hoeft niet persé de lijst te volgen. De keuze is namelijk reuze, dus je mag het ook beschouwen als een 'bingo' kaart, die je aan het einde van de maand gewoon zo ver mogelijk - of liever - helemaal wil hebben afgewerkt. Dit biedt ook de gelegenheid voor de mensen die gewoon moeten werken om meerdere categorieën te combineren, dan wel op één dag uit te voeren. Leef je uit en wees creatief!

Zie onze challenge bovendien als een uitdaging want naast een Bookstagram Challenge kun je dit ook ervaren als een Summer Bucketlist die je uitnodigt om aan je zomer een super originele en creatieve invulling te geven.

Vergeet in ieder geval niet om #ReadersReadingChallenge #SummerBucketlistReadingChallenge #BookstagramChallenge te gebruiken bij je foto's, want daarop zullen wij de foto's gaan zoeken!

Tijd voor een Summer Bucketlist!

3ee9e3446e29a3cd8cbf40aa57022eaa.jpg

Wat extra verduidelijking nodig? We bieden vast wat inspiratie bij iedere categorie.

1. Make a Summer Reading List: Welke boeken ga jij deze zomer lezen, deel met ons je favoriete zomerse titels en stel zo een zomerse Reading List op die een inspiratie kan zijn voor je volgers.

2. Ain't no Sunshine: We wonen natuurlijk in Nederland, en hoe mooi onze zomers ook kunnen zijn, er is altijd ruimte voor een druilerige, regenachtige dag in Nederland - of in ieder geval een bewolkte... deel met ons hoe je die dag door komt!

3. I Believe in Fairy Tales: Deel je favoriete Fairy Tales of neem bijvoorbeeld een boek mee als je op bezoek gaat in een bekend sprookjesachtig themapark.

4. Watermelon (Reading) Snack: Denk ik aan zomer, dan denk ik aan watermeloen - en daar kun je heel wat lekkers mee maken. Houdt je nou niet van watermeloen, zoek dan bijvoorbeeld eens de covers of reading snacks bij elkaar die qua kleur passen bij een watermeloen.

5. This Character is HOT: Laat ons kennis maken met je favoriete boekpersonage, of duik is in de mythologie en de fantasy, daar vindt je wellicht een personage dat echt 'oververhit' is.

6. Back Pack Book: Is er een boek dat je ooit hebt meegenomen of hebt aangeschaft tijdens een Back Pack Trip? Of is er een boek die je deze zomer overal mee naar toe neemt?

7. Speak Emoji Today: Gebruik Emoji's om ons te laten zien welk boek je op dit moment aan het lezen bent, welk boek je favoriet is of juist helemaal niet.

8. Bake a Bookish Snack: Maak een snack met een boeken-vormgeving, of bak je eigen reading snack.

9. Road Trip: Plan een Road Trip op basis van een boek of neem bijvoorbeeld een boek mee tijdens je Road Trip!

10. Bookish Art Spotting: Kijk eens om je heen - binnen of buiten je huis - en spot een bookish work of art.

11. Digital Detox: Breng je dag eens door zonder digitale middelen en social media - en ja die foto mag je natuurlijk een dagje later plaatsen want wij willen je Digital Detox zeker niet verstoren.

12. Blowing Bubbles: Laat het kind in je zelf tot leven komen en haal een bellenblaas, omring jezelf of je boek met bubbels - of blaas gewoon een bubbel met je kauwgom tijdens het lezen.

13. Summer Read: Deel met ons een boek dat je deze zomer leest, of dat boek dat je het ultieme zomergevoel geeft!

14. PicNic Power: Ga eens lekker picknicken, en neem - vanzelfsprekend - een heerlijk boek mee om je gezelschap te houden.

15. Vacation / Staytation Time: Welk boek kocht jij of nam je mee op vakantie - of gebruik je nu om je vakantiegevoel in huis op te roepen?

16. My Day is All Booked: Maak ons deelgenoot van een dag vol boeken - in de breedste zin van het woord - dit kan dus ook het ordenen van je boekenkast zijn bijvoorbeeld.

17. It Feels Like Summer! Welk boek geeft jouw dat ultieme zomergevoel - of misschien gaat het niet om het boek, maar op het moment van de dag.

18. Popsicle Power: Wat is een zomer zonder ijs! Dus geniet - beter nog, geniet dubbel van een ijsje en een boek!

19. Make a Bookish Time Capsule: Maak een tijdcapsule die je over 5 - 10 - 20 - 50 jaar open maakt, schrijf er in wat nu je favoriete boek is of voeg het zelfs toe... zou je over al die jaren nog weten wat toen een favoriet was?

20. Go Book Hunting: De zomer, zeker als je vakantie hebt, is toch gewoon het perfecte moment om heerlijk je boekenvoorraad aan te vullen.

21. Fun in the Sun: Een zonnig dagje biedt de ideale basis voor deze categorie - met of zonder boek... of zoek eens een titel uit met het woord 'zon' erin.

22. Make a Bookish Fort: Leuk om te doen, of het leuk is voor je boeken - tja dat is inderdaad de vraag. Maar hoe lekker zou dat zijn om je eigen boekenhuisje tot je beschikking te hebben?

23. Pizza Party: Houdt een heerlijke Pizza Party met een boek erbij, wees wel voorzichtig want je wilt geen vlekken in je boeken.

24. Bookish RAK - Random Act of Kindness: Geef bijvoorbeeld eens een boek cadeau, of laat het ergens 'rondzwerven' op zoek naar een nieuwe eigenaar.

25. Make a Bookish Goodie: Wees creatief en maak bijvoorbeeld zelf een goodie bij je favoriete boek of met je favoriete quote... heb je ideeën maar weet je niet hoe je het moet maken, dan zijn er vast mensen die je met je idee kunnen helpen.

26. Go to the Zoo: Bezoek de dierentuin (met boek) of in je boek... Er zijn genoeg verhalen waarin dieren een belangrijke rol spelen, dus geen zin in een uitstapje, maak dan een uitstapje in je boek.

27. Library Visit: Breng eens een bezoekje aan de bieb - of mocht je aan huis gebonden zijn, misschien heb je zelf wel genoeg boeken om een mini-bieb te realiseren.

28. Bookish Trip: Een tripje dat samenhangt met boeken, een tripje om een boek te komen of te lenen, of gewoon een tripje naar een nieuwe wereld door een boek open te slaan. Alles is mogelijk!

29. Favorite Reading Place: Deel met ons je favoriete leesplekje!

30. Summer Bucket List Must Have: Vul je eigen Summer Bucket List aan met iets wat er op moet - zodat anderen geïnspireerd worden en we misschien nog een tweede maand aan onze Summer Bucket List of een nieuwe bookstagramchallenge aan onze zomer kunnen toevoegen.

31. Summer Wrap-Up: Laat ons zien welke boeken jij las deze maand!

That's IT! READY - SET - GO!

Heb je nog vragen, plaats ze dan onder dit artikel!



Reacties op: Let's get Started & Join the Summer BucketList Bookstagram Challenge!

Meer informatie