Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/1 Part Two

op 08 januari 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 2 met de favorieten uit de Ready to Read van Karin, Demi en Annemieke.

3a6536e88ed3db22d76c54894f384473.jpg

Karin

Een van mijn eerste keuzes moet toch wel Obsidio van Amie Kaufman & Jay Kristoff zijn. Obsidio is het derde deel in ‘The Iluminae Files’-trilogie. De scifi-YA trilogie heeft een bijzondere opzet, het verhaal wordt namelijk niet vertelt in een lopende tekst maar is vormgegeven als dossier. De boeken staat vol met doorgekraste zinnen en wisselt instant-messages af met e-mails, schema’s, (medische) dossiers, interviews en meer. In dit derde deel is te lezen hoe het Kady, Ezra, Hannah en Nik verder vergaat na hun spannende ontsnapping aan de aanvallen op de Heimdall basis.

Auteur Holly Black ken ik vooral van haar ‘Spiderwick Chronicles’-serie maar ze heeft inmiddels al veel meer geschreven. The Cruel Prince gaat over Jude en haar zussen die al tien jaar in de wereld van feeën wonen. Jude wil een plaats aan het hof veroveren maar ze zal er echt voor moeten vechten…

Mijn derde keuze is The Beauty that Remains van Ashley Woodfolk. De mooie titel en de kleurrijke cover trokken direct al mijn aandacht. Het feit dat Becky Albertalli, auteur van Simon vs The Homo Sapiens Agenda over dit boek zei: ‘cuts deeply, and then wipes your tears away’ helpt ook zeker mee! The Beauty that Remains is een contemporary YA roman vertelt vanuit drie perspectieven over met verlies omgaan. Ik zal alvast een voorraadje zakdoekjes klaarleggen, vanaf 6 maart is het boek beschikbaar!

Everless van Sara Holland is de januari titel van de Epic Reads Challenge hier op Hebban. De leesclub start binnenkort en ik schuif zeker aan met mijn eigen exemplaar dat al klaarligt. Everless is het debuut van Holland en gaat over een maatschappij waarbij je met bloed betaalt. Ik ben benieuwd!

Mijn laatste keuze is Batman: Night Walker geschreven door Marie Lu. Dit is het tweede deel in de ‘DC: Icons’-serie, waar verschillende bekende YA-auteurs aan meewerken. Het eerste deel ging over Wonder Woman en is geschreven door Leigh Bardugo. Deel drie zal geschreven worden door Sarah J. Maas en gaat over Catwoman en het vierde deel in deze reeks gaat over Superman en wordt geschreven door Matt de la Pena. Ik hou enorm van superhelden en ben heel blij met deze nieuwe YA-reeks over superhelden! Batman: Night Walker gaat over de achttienjarige Bruce Wayne die gemeenschapsdienst moet uitvoeren in de Gotham City’s Arkham Asylum. Daar ontmoet hij Madeline, hij wil haar beter leren kennen maar dat brengt wel grote risico’s met zich mee…

b1582510370ec38f7fc6fbab513a14e0.jpg

Demi

Het eerste boek dat bij mij in het oog sprong was The Confessions of Young Nero van Margaret George. Al sinds een aantal jaar ben ik heel geïnteresseerd in de klassieke oudheid en de Romeinen, en dit boek past daar goed bij. Nero was één van de beruchtste Romeinse keizers die er waren en stond bekend om zijn brute daden. Dit boek gaat echter over zijn jonge jaren, en ik ben benieuwd of daaruit zal blijken hoe en waarom Nero de man werd die we kennen uit geschiedenisboeken.

Natuurlijk waren er ook een aantal vervolgdelen waar ik naar uit keek. Op nummer 1 daarvan stond A Reaper at the Gates van Sabaa Tahir. Deze Young Adult serie behoort tot een van mijn absolute favorieten, en aangezien dit derde deel maar liefst twee jaar op zich liet wachten is de spanning bij mij gegroeid. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk verder kan lezen over Laia, Elias en Helene.

Als superheldenfan kon ik ook niet anders dan Batman: Nightwalker van Marie Lu op mijn lijstje zetten. Een jonge Bruce Banner die terecht komt in het beruchte Arkham Asylum, samen met enkele iconische villains: wat zal hieruit komen? Het is geschreven als een Young Adult boek, maar aangezien het de duistere Batman bevat kan het niet anders dan dat er goede actie in dit boek zit. Een eerder, los te lezen deel in deze reeks – Wonder Woman: Warbringer geschreven door Leigh Bardugo – staat ook nog hoog op mijn to-read list!

Runelight van Joanne Harris spreekt mij ook enorm aan: naast een grote liefde voor de klassieke oudheid en superhelden ben ik ook zeer te spreken voor mythologie in alle vormen maten. Dit boek behandelt de Noorse mythologie en is een vervolgdeel. The gospel of Loki moet ik wederom ook nog lezen, maar toch kan ik het niet helpen om al enthousiast te zijn over dit deel. Voor de cover alleen al zou je dit boek kunnen kopen, en de inhoud is dan gewoon mooi meegenomen!

The Legion of the Flame (Draconis Memoria 2) van Anthony Ryan is het vervolg op een heel sterk fantasy boek dat ik vorig jaar las met enkele leden van de SFFC10. Het bloed van verschillende soorten draken wordt door mensen die er een gave voor hebben gebruikt. Ik wil niet teveel ervan verklappen, maar als je over een unieke draai op het hele draken gebeuren wilt lezen dan is deze serie heel geschikt. Ik kan niet wachten om verder te lezen!

a9c41dee7a34ac803ed47cc5e11bd113.jpgAnnemieke

Een boek dat al met stip op mijn lijstje stond, maar helemaal nu ik de Ready to Read heb ontvangen is The Tattooist of Auschwitz van Heather Morris. Ik ben groot fan van boeken met als thema de Tweede Wereldoorlog. Het komt maar zelden voor dat boeken rondom dat thema mij niet weten te raken. De originaliteit van dit boek spreekt mij in het bijzonder aan. Het lijkt een oorlogsverhaal te zijn, wat nog niet eerder echt in fictie besproken is en me daardoor des te nieuwsgieriger maakt. De cijfer tatoeages van de Holocaust, die als herkenningspunt op de armen van overlevers staan vermeld wordt omschreven als "the best of humanity in the very worst of circumstances". 

Net als Karin kijk ook ik uit naar The Cruel Prince van Holly Black. De auteur is voor mij nog onbekend maar de prachtige cover schreeuwt om mijn aandacht. De kroon verstrengeld in takken maakt me enorm nieuwsgierig naar dit Young Adult boek. Een genre dat ik pas in 2017 echt heb ontdekt en dat zonder twijfel smaakt naar meer.

Een ander boek dat mijn aandacht trok vanwege de magische cover is The Tangled Lands van Paolo Bacigalupi & Tobias Buckell. Sci-fi is normaal niet direct een genre waar mijn voorkeur naar uit gaat. Echter lijkt dit boek me veelbelovend, mede gezien de combinatie met mijn favoriete genre Fantasy. Een verhaal vertelt in vier delen over een land dat gebukt gaat onder magie en tyranie. Het is aan het volk om hier tegenin te gaan.

 A Jigsaw of Fire and Stars van Yaba Badoe geeft me het gevoel dat ik kennis mag gaan maken met een Afrikaans sprookje. En ja ik ben nou eenmaal een fan van sprookjes en legendes, dus mede daarom mag dit boek niet op mijn wensenlijstje ontbreken. Een verhaal dat pracht en praal lijkt te bevatten, maar daarnaast ook de harde kant die oorspronkelijk altijd deel heeft uit gemaakt van sprookjes. Een boek dat me daardoor bijzonder nieuwsgierig maakt.

Ten slotte is er Nevermoor van Jessica Townsend. Het gaat over de vervloekte Morrigan Crow, die sinds haar geboorte de schuld krijgt van eigenlijk alle erge dingen die er gebeuren. Niet om wie ze is, maar vanwege de dag waarop ze geboren is. De ongelukkigste dag van het jaar (Eventide). Dit boek wordt onder andere vergeleken met de door mij zo geliefde 'Harry Potter'-serie. Die vergelijking zorgt ervoor dat dit boek niet op mijn wensenlijstje mag ontbreken.

Benieuwd naar de top 5 van de andere Readers? Lees hier het eerste artikel.
Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan. 
Welke nieuwe boeken staan er op jouw wil-ik-lezen plankje? Wat zijn jouw favorieten uit de Ready to Read? Laat het ons hieronder weten!

 



Reacties op: Ready to Read 2018/1 Part Two

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sara Holland

Sara Holland

Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeke...

Marie Lu

Marie Lu

Marie Lu (1984) is een Amerikaanse schrijfster met Chinese roots. Haar Legend-tr...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Amie Kaufman

Amie Kaufman

Amie Kaufman is een Australische internationale bestsellerauteur van sciencefic...

Holly Black

Holly Black

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen ...