Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2019/1 Part One

op 18 februari 2019 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 1 met de favorieten uit de Ready to Read van Onno, Annemieke en Karin.

32f2954d86eac3fecef4887bb5b29db6.jpg

Onno

Ik kijk altijd uit naar een debuut. Ook deze keer vond ik er weer een in de Ready to Read gids die mij aansprak. Het is Blood Orange, een psychologische thriller van Harriet Tyce. Tyce groeide op in Edinburgh en studeerde Engels aan de Universiteit van Oxford. Ze praktiseerde als strafrechtadvocaat. Ze kreeg een onderscheiding in Creative Writing - Crime Fiction van de Universiteit van East Anglia. Het boek gaat over Allison, een slimme advocate. Ze is met Carl getrouwd. Ze worstelt met een groot drankprobleem en dit leidt tot nog veel grotere problemen.

Two Can Keep a Secret is het tweede boek van Karen M. McManus. Haar eerste boek One of Us is Lying vond ik erg goed. Haar nieuwste boek gaat over de tweeling Ellery en Ezra. De zus van hun moeder is 23 jaar geleden spoorloos verdwenen en 5 jaar geleden is een tiener gewurgd gevonden. Een klasgenoot van haar is verdachte gebleven, maar bewijs is nooit gevonden.

In One False Move van Robert Goddard moet Nicole Nevinson de computerfreak Joe Roberts overhalen om voor het gamebedrijf Venstrom te gaan werken. Zijn huidige werkgever wil Joe echter niet laten gaan en doet alles om de overstap van Joe te voorkomen. Nicole krijgt er een lastige klus aan met gevaar voor eigen leven.

Al jaren ben ik liefhebber van de boeken van Harlan Coben. In maart 2019 verschijnt zijn nieuwste boek Run Away. Coben is uiterst sterk in het bedenken van ingenieuze twists in zijn verhalen. Ik verwacht dus opnieuw een serie wendingen in zijn nieuwste boek dat gaat over Simon en Ingrid Greene die op zoek zijn naar hun dochter Paige. Zij is door haar vriend Aron verslaafd is geraakt aan drugs. De privé-detective Elena Ramirez biedt assistentie.

En tot slot een boek waar ik al lang naar uit kijk, namelijk het tweede boek van Angie Thomas, de schrijfster van The Hate You Give dat al 100 weken op de Young Adult Best Sellers list van de New York Times staat. De titel is On the Come Up en gaat over de zestienjarige Bri die een succesrijk rapper wil worden. Haar moeder is haar baan kwijtgeraakt, waardoor ze zijn aangewezen op de voedselbanken. Maar Bri vecht tot het uiterste om haar ambitie waar te maken.

93afc80ee4877e4fab0d97fe9fc0523a.jpg

Annemieke

Ik ben echt een fan waar het gaat om het lezen van series. Het is dan ook heerlijk om te zien dat een aantal van de eerste delen die mij goed bevallen zijn de komende periode een vervolg gaan krijgen, of een soort van spin-off. Inmiddels al uitgekomen is The Tales from Alageasia: The Fork, the Witch and the Worm van Christopher Paolini. Ik heb enorm genoten van Erfgoed-serie en kijk enorm uit naar dit boek. Helemaal omdat ik me toch altijd ben blijven afvragen hoe het een van mijn favoriete hoofdpersonages verder zou vergaan. Hopelijk gaat dit boek (wat weer het begin is van een nieuwe serie boeken) me antwoord geven op die vraag en me tegelijkertijd meenemen op een groot avontuur, zoals ik van Paolini gewend ben.

Het vervolg op Tomi Adeyemi's Children of Blood and Bone is er ook een dat me enorm nieuwsgierig maakt. In Children of Virtue and Vengeance krijgt het magische en tegelijk mythische verhaal van Zélie en Amari een vervolg. Ik kan dan ook bijna niet wachten en het zou zomaar kunnen dat ik in de aanloop ook nog de tijd neem om het eerste deel te herlezen. Een ander vervolg dat inmiddels al (zij het nog ongelezen) in mijn kast staat, maar waar ik erg naar uitkijk is Evermore, het vervolg op het voor mij verrassende Everless van Sara Holland.

Auteur Peter Bognanni is nieuw voor mij en maakt me erg nieuwsgierig met zijn boek Things I'm seeing without you. Een YA-verhaal over liefde en dood en dat daarom waarschijnlijk op moet boksen tegen andere boeken met een vergelijkbare thematiek. Maar dat me, dankzij de positieve reacties op Bognanni zijn website, toch erg nieuwsgierig maakt. Ik hoop dan ook dat dit boek me enorm zal kunnen verrassen door op een bijzondere manier deze thematiek te beschrijven.  

Het laaste plekje in mijn top 5 is moeilijk te vullen, gezien de tal van titels die nog over zijn, die mijn interesse weten te wekken. Toch springt er nog een boek uit. The Kingdom of Copper van S.A. Chakraborty is het vervolg op The City of Brass waarvan ik met het schaamrood op mijn wangen moet bekennen, dat die nog ongelezen in mijn boekenkast staat. Ondanks dat maakt het vervolg me super nieuwsgierig. De hoogste tijd dus om snel met deel 1 aan de slag te gaan.

ba4d151f467f03c6fda1980094cf6cac.jpg

Karin

De Ready to Read staat weer vol met leuke titels, 2019 gaat vast een goed leesjaar worden! Een van de titels die mij superleuk lijkt is King of Scars van Leigh Bardugo. Deze nieuwe duologie speelt zich af in de vertrouwde Grisha wereld en gaat over Nicolai Lantsov, de jonge koning die zijn land wil herstellen na het verslaan van de Duisterling.

Daarnaast zag ik dat er een nieuwe serie komt van schrijversduo Amy Kaufman & Jay Kristoff. Geweldig! Ik vond hun 'Illuminae files' zo grappig en spannend. Aurora Rising gaat over een groepje cadetten dat bijna gaat afstuderen aan de Aurora Academy en zich klaarmaakt voor hun eerste missies. Ongetwijfeld zal het een bijzonder groepje zijn en zullen de missies niet vlekkeloos verlopen. Dit boek komt in april uit, ik kan haast niet wachten!

Vorig jaar kwam het eerste deel van de 'Folk of the Air' serie uit: The Cruel Prince. Ik vond het een geweldig boek en gaf het 5 sterren. Helaas moest ik erna geduldig wachten op het tweede deel, maar nu is The Wicking King er! Jude moet haar jongere broertje Oak beschermen en is tegelijkertijd verbonden aan ‘the Wicked King’ Cardan. Zij heeft Cardan onder haar macht, maar hij laat zich niet zo eenvoudig controleren…

Net zoals Annemieke las ik vorig jaar veel eerste delen waar nu eindelijk de vervolgen op verschijnen. In Evermore lees je hoe het Jules nu vergaat. Ze is niet meer veilig op het landgoed van Everless want zij wordt beschuldigd van het vermoorden van de koningin. Alleen zij weet dat haar vriendin Caro eigenlijk de koelbloedige dader is. Jules gaat op zoek naar antwoorden en hoopt zo de mysteries over haar vroegere zelf op te lossen. 

Nadat ik The Hate U Give had gelezen, wilde ik maar al te graag nog meer lezen van Angie Thomas. Inmiddels is haar tweede On the Come Up al uit en mag ik meedoen aan de Hebban Leesclub over dit boek. Ik ben benieuwd!

Welke boeken heb jij op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2019/1 Part One

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo is een Amerikaanse YA-schrijfster. Ze debuteerde met het eerste de...

Jay Kristoff

Jay Kristoff

Jay Kristoff (geboren 12 November 1973) is een Australische auteur van fantasy e...

Amie Kaufman

Amie Kaufman

Amie Kaufman is een Australische internationale bestsellerauteur van sciencefic...

Holly Black

Holly Black

Holly Black (1971) is een Amerikaanse bestsellerauteur van fantasyverhalen ...

Sara Holland

Sara Holland

Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeke...

Angie Thomas

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren ...